Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Květák wellington

Další recepty a články

Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou...
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Brambory plněné tuňákem
Brambory plněné...
Brambory plněné tuňákem
Brambory plněné tuňákem
Frittata na anglický způsob
Frittata na anglický...
Frittata na anglický způsob
Frittata na anglický způsob
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...

Květák wellington

Co budete potřebovat

1 květák
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 šalotky
2 stroužky česneku
250 g žampionů
80 g vlašských ořechů
4 snítky čerstvého tymiánu
špetka muškátového oříšku
100 g čerstvého sýra Lučina
40 g parmazánu
2 balení vyváleného listového těsta
1 vejce

Jak na to?

1. Květák očistěte od lístků a seřízněte do rovna košťál. Položte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, okořeňte ½ lžičky soli, špetkou pepře a pečte 30 minut v troubě na 180 °C.

2. Mezitím na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony a restujte 15 minut. Přidejte ořechy, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Dejte do mixéru, rozmixujte, pak promíchejte s čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.

3. Na plech s pečicím papírem rozložte plát listového těsta. Doprostřed položte vychladlý upečený květák. Potřete ho houbovou směsí a pak překryjte druhým plátem těsta. Nechte zhruba 2cm okraje, zbytek odřízněte. Vzniklé okraje k sobě stlačte vidličkou. Odkrojené těsto použijte na libovolné ozdobení. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem.

4. Pečte dozlatova 20–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květák wellington

Hlavní chod Snadné Anglická Zelenina Sváteční Vegetariánské Magazín 11/2020 Počet porcí: 4
(0)
Wellington je jedním z pokladů anglické kuchyně. Klasicky se dělá se svíčkovou zabalenou v listovém těstě. Vyzkoušejte tento recept s pečeným květákem v parádním kabátku.

Co budete potřebovat

1 květák
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 šalotky
2 stroužky česneku
250 g žampionů
80 g vlašských ořechů
4 snítky čerstvého tymiánu
špetka muškátového oříšku
100 g čerstvého sýra Lučina
40 g parmazánu
2 balení vyváleného listového těsta
1 vejce

Jak na to?

1. Květák očistěte od lístků a seřízněte do rovna košťál. Položte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, okořeňte ½ lžičky soli, špetkou pepře a pečte 30 minut v troubě na 180 °C.

2. Mezitím na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony a restujte 15 minut. Přidejte ořechy, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Dejte do mixéru, rozmixujte, pak promíchejte s čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.

3. Na plech s pečicím papírem rozložte plát listového těsta. Doprostřed položte vychladlý upečený květák. Potřete ho houbovou směsí a pak překryjte druhým plátem těsta. Nechte zhruba 2cm okraje, zbytek odřízněte. Vzniklé okraje k sobě stlačte vidličkou. Odkrojené těsto použijte na libovolné ozdobení. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem.

4. Pečte dozlatova 20–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Brambory plněné tuňákem
Brambory plněné tuňákem
Brambory plněné tuňákem
Brambory plněné tuňákem
Frittata na anglický způsob
Frittata na anglický způsob
Frittata na anglický způsob
Frittata na anglický způsob
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...

Inspirujte se podobnými recepty