Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKvěták wellington
Albert logoAlbert logo
  • Květák wellington
Květák wellington

Květák wellington

Wellington je jedním z pokladů anglické kuchyně. Klasicky se dělá se svíčkovou zabalenou v listovém těstě. Vyzkoušejte tento recept s pečeným květákem v parádním kabátku.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Anglická
Vegetariánské
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Květák 1 ks
  • Žampiony 250 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Muškátový oříšek
  • Lučina 100 g
  • Listové těsto 2 ks
  • Parmazán 40 g
  • Vejce 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Květák 1 ks
  • Žampiony 250 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Muškátový oříšek
  • Lučina 100 g
  • Listové těsto 2 ks
  • Parmazán 40 g
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Květák očistěte od lístků a seřízněte do rovna košťál. Položte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, okořeňte ½ lžičky soli, špetkou pepře a pečte 30 minut v troubě na 180 °C.
2
Mezitím na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony a restujte 15 minut. Přidejte ořechy, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Dejte do mixéru, rozmixujte, pak promíchejte s čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.
3
Na plech s pečicím papírem rozložte plát listového těsta. Doprostřed položte vychladlý upečený květák. Potřete ho houbovou směsí a pak překryjte druhým plátem těsta. Nechte zhruba 2cm okraje, zbytek odřízněte. Vzniklé okraje k sobě stlačte vidličkou. Odkrojené těsto použijte na libovolné ozdobení. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem.
4
Pečte dozlatova 20–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
1
Květák očistěte od lístků a seřízněte do rovna košťál. Položte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, okořeňte ½ lžičky soli, špetkou pepře a pečte 30 minut v troubě na 180 °C.
2
Mezitím na rozehřátém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nasekaný česnek, nakrájené žampiony a restujte 15 minut. Přidejte ořechy, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete. Dejte do mixéru, rozmixujte, pak promíchejte s čerstvým sýrem a strouhaným parmazánem.
3
Na plech s pečicím papírem rozložte plát listového těsta. Doprostřed položte vychladlý upečený květák. Potřete ho houbovou směsí a pak překryjte druhým plátem těsta. Nechte zhruba 2cm okraje, zbytek odřízněte. Vzniklé okraje k sobě stlačte vidličkou. Odkrojené těsto použijte na libovolné ozdobení. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem.
4
Pečte dozlatova 20–30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.