Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPlněná vepřová roláda
Albert logoAlbert logo
  • Plněná vepřová roláda

Plněná vepřová roláda

Plněná vepřová roláda
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Vepřová plec 1 kg
  • Pepř
  • Slanina plátková 10 plát.
  • Hořčice plnotučná
  • Kyselé okurky 5 ks
  • Šunka plátky 5 plát.
  • Sádlo 3 plž
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Provázek
  • Vejce 3 ks
  • Sůl
  • Vepřová plec 1 kg
  • Pepř
  • Slanina plátková 10 plát.
  • Hořčice plnotučná
  • Kyselé okurky 5 ks
  • Šunka plátky 5 plát.
  • Sádlo 3 plž
  • Bobkový list 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Provázek

Příprava

1
Vejce uvařte natvrdo.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Plec očistěte od šlach. Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
4
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
5
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem. Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte. Před servírováním roládu nakrájejte na plátky. Podávejte se šťouchanými brambory.
1
Vejce uvařte natvrdo.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Plec očistěte od šlach. Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem.
4
V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou.
5
Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem. Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte. Před servírováním roládu nakrájejte na plátky. Podávejte se šťouchanými brambory.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.