Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g kuřecích prsou
400 g mletého vepřového masa
1–2 plátky slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
60 ml vína Marsala nebo jiného dezertního vína
2 vejce
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
2 červená jablka
55 g tmavého třtinového cukru
parmazán
kyselé okurky
kečup
rajčatová salsa

Postup přípravy

1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.

2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.

3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty