×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Tip do kuchyně

 

Terinu můžete upéct i v jedné větší zapékací míse. Od té totiž získal tento pokrm svůj název terina. Mezi kuchtíky je rovněž oblíbená například lososová terina či sladká varianta s meruňkami a jogurtem.

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
400 g mletého vepřového masa
1–2 plátky slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
60 ml vína Marsala nebo jiného dezertního vína
2 vejce
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
2 červená jablka
55 g tmavého třtinového cukru
parmazán
kyselé okurky
kečup
rajčatová salsa

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.

2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.

3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Předkrm Náročné Česká Pečení Tymián , Rajče Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Terinu můžete upéct i v jedné větší zapékací míse. Od té totiž získal tento pokrm svůj název terina. Mezi kuchtíky je rovněž oblíbená například lososová terina či sladká varianta s meruňkami a jogurtem.

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
400 g mletého vepřového masa
1–2 plátky slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
60 ml vína Marsala nebo jiného dezertního vína
2 vejce
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
2 červená jablka
55 g tmavého třtinového cukru
parmazán
kyselé okurky
kečup
rajčatová salsa

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.

2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.

3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty