
Domácí terina z kuřecího a vepřového masa
Ingredience
400 g | kuřecích prsou |
400 g | mletého vepřového masa |
1–2 | plátky slaniny |
1 | stroužek česneku |
1 | lžička soli |
1 | lžička černého pepře |
60 ml | vína Marsala nebo jiného dezertního vína |
2 | vejce |
1 | lžíce čerstvých tymiánových lístků |
2 | červená jablka |
55 g | tmavého třtinového cukru |
parmazán | |
kyselé okurky | |
kečup | |
rajčatová salsa |
Postup přípravy
1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.
2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.
3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod