Domácí terina z kuřecího a vepřového masa
Ingredience
400 g | kuřecích prsou |
400 g | mletého vepřového masa |
1–2 | plátky slaniny |
1 | stroužek česneku |
1 | lžička soli |
1 | lžička černého pepře |
60 ml | vína Marsala nebo jiného dezertního vína |
2 | vejce |
1 | lžíce čerstvých tymiánových lístků |
2 | červená jablka |
55 g | tmavého třtinového cukru |
parmazán | |
kyselé okurky | |
kečup | |
rajčatová salsa |
Postup přípravy
1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.
2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.
3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY