×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s...
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Tip do kuchyně

 

Terinu můžete upéct i v jedné větší zapékací míse. Od té totiž získal tento pokrm svůj název terina. Mezi kuchtíky je rovněž oblíbená například lososová terina či sladká varianta s meruňkami a jogurtem.

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
400 g mletého vepřového masa
1–2 plátky slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
60 ml vína Marsala nebo jiného dezertního vína
2 vejce
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
2 červená jablka
55 g tmavého třtinového cukru
parmazán
kyselé okurky
kečup
rajčatová salsa

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.

2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.

3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Předkrm Náročné Česká Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Terinu můžete upéct i v jedné větší zapékací míse. Od té totiž získal tento pokrm svůj název terina. Mezi kuchtíky je rovněž oblíbená například lososová terina či sladká varianta s meruňkami a jogurtem.

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
400 g mletého vepřového masa
1–2 plátky slaniny
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
60 ml vína Marsala nebo jiného dezertního vína
2 vejce
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
2 červená jablka
55 g tmavého třtinového cukru
parmazán
kyselé okurky
kečup
rajčatová salsa

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.

2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.

3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou

Inspirujte se podobnými recepty