Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusa na pomerančích s kořením pěti vůni
Albert logoAlbert logo
  • Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Husa na pomerančích s kořením pěti vůni

Husa na pomerančích s kořením pěti vůni
Snadné
Více než 60 minut
5/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Pepř 1/4 člž
  • Pomeranč 3 ks
  • Sůl 1,5 člž
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Sherry 1 plž
  • Koření čínské 2 člž
  • Husa celá 4 kg
  • Sojová omáčka 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Zázvor
  • Česnek 5 strouž.
  • Brambory 750 g
  • Směs čerstvých bylinek
  • Pepř 1/4 člž
  • Pomeranč 3 ks
  • Sůl 1,5 člž
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Sherry 1 plž
  • Koření čínské 2 člž
  • Husa celá 4 kg
  • Sojová omáčka 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Zázvor
  • Česnek 5 strouž.
  • Brambory 750 g
  • Směs čerstvých bylinek

Příprava

1
Škrabkou na brambory oloupejte ze 2 pomerančů jemné plátky kůry a smíchejte ji se solí, pepřem, cukrem, kořením pěti vůní, sherry a sójovou omáčkou. Odložte stranou.
2
Husu položte na záda do velkého pekáče, vyloženého alobalem. Břišní dutinu osolte a vmasírujte do ní nasekaný česnek. Dovnitř vložte zázvor a cibulky spolu s oloupanými pomeranči nakrájenými na čtvrtky. Celou husu pořádně potřete připravenou marinádou a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat (můžete ji nechat marinovat i přes noc).
3
Troubu předehřejte na 230 °C. Husu dejte do trouby a pečte při této teplotě 10 minut. Pak ji snižte na 190 °C a pečte další 2,5–3 hodiny, podle velikosti husy. Husu zhruba každých 30 minut polévejte výpekem z pekáče. Asi po hodině pečení přikryjte prsa volně alobalem a sundejte ho v konečné fázi pečení, aby se hezky dozlatova opekla.
4
Asi 30 minut před koncem pečení si připravte brambory. Do pekáčku vlijte několik lžic tuku od husy, přidejte brambory, bylinky a pomeranč, osolte, opepřete a promíchejte. Brambory dejte do trouby k huse. Upečenou husu zabalte do alobalu a nechte čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím dodělejte brambory – promíchejte je, zvyšte teplotu na 230 °C a hezky je opečte.
1
Škrabkou na brambory oloupejte ze 2 pomerančů jemné plátky kůry a smíchejte ji se solí, pepřem, cukrem, kořením pěti vůní, sherry a sójovou omáčkou. Odložte stranou.
2
Husu položte na záda do velkého pekáče, vyloženého alobalem. Břišní dutinu osolte a vmasírujte do ní nasekaný česnek. Dovnitř vložte zázvor a cibulky spolu s oloupanými pomeranči nakrájenými na čtvrtky. Celou husu pořádně potřete připravenou marinádou a nechte ji alespoň 30 minut odpočívat (můžete ji nechat marinovat i přes noc).
3
Troubu předehřejte na 230 °C. Husu dejte do trouby a pečte při této teplotě 10 minut. Pak ji snižte na 190 °C a pečte další 2,5–3 hodiny, podle velikosti husy. Husu zhruba každých 30 minut polévejte výpekem z pekáče. Asi po hodině pečení přikryjte prsa volně alobalem a sundejte ho v konečné fázi pečení, aby se hezky dozlatova opekla.
4
Asi 30 minut před koncem pečení si připravte brambory. Do pekáčku vlijte několik lžic tuku od husy, přidejte brambory, bylinky a pomeranč, osolte, opepřete a promíchejte. Brambory dejte do trouby k huse. Upečenou husu zabalte do alobalu a nechte čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím dodělejte brambory – promíchejte je, zvyšte teplotu na 230 °C a hezky je opečte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.