ReceptyKuřecí stripsy obalené v quinoi
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí stripsy obalené v quinoi

Kuřecí stripsy obalené v quinoi

Kuřecí stripsy obalené v quinoi
Snadné
31-45 minut
3/5
Americká
Bezlepkové
Recepty na každý den
Oběd

Ingredience

Složení
4 porce
  • Quinoa 200 g
  • Voda 375 ml
  • Kuřecí prsní řízky BIO 300 g
  • Vejce 3 ks
  • Bezlepková směs na pečení 100 g
  • Sůl
  • Olej olivový 300 ml
  • Zakysaná smetana bez laktózy BIO 180 g
  • Petržel hladkolistá
  • Salát Little gem
  • Quinoa 200 g
  • Voda 375 ml
  • Kuřecí prsní řízky BIO 300 g
  • Vejce 3 ks
  • Bezlepková směs na pečení 100 g
  • Sůl
  • Olej olivový 300 ml
  • Zakysaná smetana bez laktózy BIO 180 g
  • Petržel hladkolistá
  • Salát Little gem

Příprava

1
Před vařením propláchněte 200 g quinoy vodou. Do rendlíku pak nalijte 375 ml vody a quinou v ní nechte 10 minut namáčet. Potom postavte rendlík na plotýnku a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo dokud se všechna voda nevstřebá. Nechte vychladnout.
2
Nakrájejte 300 g kuřecích řízků na kousky a osolte. Do hlubokého talíře vsypte 100 g bezlepkové směsi, do jiného hlubokého talíře rozklepněte 3 vejce a rozšlehejte je vidličkou. Kousky kuřecího masa obalte nejprve ve směsi, pak ve vejcích a následně v quinoi.
3
V pánvi rozpalte 300 ml oleje a osmažte na něm kousky masa 6–8 minut dozlatova ve dvou várkách. Nechte okapat na papírové utěrce.
4
V misce promíchejte 180 g bezlaktózové zakysané smetany, nasekané lístky omyté petržele, špetku soli a pepře. Půlku směsi promíchejte ve větší míse se 200 g salátu nakrájeného na proužky. Zbytek použijte jako dip ke kuřecím stripsům, na kterých si pochutnají i děti s intolerancí na lepek nebo laktózu.
1
Před vařením propláchněte 200 g quinoy vodou. Do rendlíku pak nalijte 375 ml vody a quinou v ní nechte 10 minut namáčet. Potom postavte rendlík na plotýnku a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo dokud se všechna voda nevstřebá. Nechte vychladnout.
2
Nakrájejte 300 g kuřecích řízků na kousky a osolte. Do hlubokého talíře vsypte 100 g bezlepkové směsi, do jiného hlubokého talíře rozklepněte 3 vejce a rozšlehejte je vidličkou. Kousky kuřecího masa obalte nejprve ve směsi, pak ve vejcích a následně v quinoi.
3
V pánvi rozpalte 300 ml oleje a osmažte na něm kousky masa 6–8 minut dozlatova ve dvou várkách. Nechte okapat na papírové utěrce.
4
V misce promíchejte 180 g bezlaktózové zakysané smetany, nasekané lístky omyté petržele, špetku soli a pepře. Půlku směsi promíchejte ve větší míse se 200 g salátu nakrájeného na proužky. Zbytek použijte jako dip ke kuřecím stripsům, na kterých si pochutnají i děti s intolerancí na lepek nebo laktózu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 22.04.2025 do 27.04.2025

Platný ještě 14 dní

Od 22.04.2025 do 04.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 22.04.2025 do 27.04.2025

Platný ještě 14 dní

Od 22.04.2025 do 04.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.