1
Před vařením propláchněte 200 g quinoy vodou. Do rendlíku pak nalijte 375 ml vody a quinou v ní nechte 10 minut namáčet. Potom postavte rendlík na plotýnku a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo dokud se všechna voda nevstřebá. Nechte vychladnout.
2
Nakrájejte 300 g kuřecích řízků na kousky a osolte. Do hlubokého talíře vsypte 100 g bezlepkové směsi, do jiného hlubokého talíře rozklepněte 3 vejce a rozšlehejte je vidličkou. Kousky kuřecího masa obalte nejprve ve směsi, pak ve vejcích a následně v quinoi.
3
V pánvi rozpalte 300 ml oleje a osmažte na něm kousky masa 6–8 minut dozlatova ve dvou várkách. Nechte okapat na papírové utěrce.
4
V misce promíchejte 180 g bezlaktózové zakysané smetany, nasekané lístky omyté petržele, špetku soli a pepře. Půlku směsi promíchejte ve větší míse se 200 g salátu nakrájeného na proužky. Zbytek použijte jako dip ke kuřecím stripsům, na kterých si pochutnají i děti s intolerancí na lepek nebo laktózu.
1
Před vařením propláchněte 200 g quinoy vodou. Do rendlíku pak nalijte 375 ml vody a quinou v ní nechte 10 minut namáčet. Potom postavte rendlík na plotýnku a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo dokud se všechna voda nevstřebá. Nechte vychladnout.
2
Nakrájejte 300 g kuřecích řízků na kousky a osolte. Do hlubokého talíře vsypte 100 g bezlepkové směsi, do jiného hlubokého talíře rozklepněte 3 vejce a rozšlehejte je vidličkou. Kousky kuřecího masa obalte nejprve ve směsi, pak ve vejcích a následně v quinoi.
3
V pánvi rozpalte 300 ml oleje a osmažte na něm kousky masa 6–8 minut dozlatova ve dvou várkách. Nechte okapat na papírové utěrce.
4
V misce promíchejte 180 g bezlaktózové zakysané smetany, nasekané lístky omyté petržele, špetku soli a pepře. Půlku směsi promíchejte ve větší míse se 200 g salátu nakrájeného na proužky. Zbytek použijte jako dip ke kuřecím stripsům, na kterých si pochutnají i děti s intolerancí na lepek nebo laktózu.