×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Další recepty a články

Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Vepřové plátky se sýrem feta
Vepřové plátky se...
Vepřové plátky se sýrem feta
Vepřové plátky se sýrem feta

Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Co budete potřebovat

4 kuřecí horní stehna AQ, vykostěná, ale s kůží
85 g čerstvého špenátu AQ
85 g balkánského sýru AQ
pepř, sůl
2 lžíce olivového oleje AQ

Jak na to?

1.Zahřejte troubu na 180 °C. Mezi kůží a masem udělejte prstem kapsu – lehce načechrejte. Špenát spařte horkou vodou a pak jej co nejvíc vyždímejte. Nakonec špenát smíchejte s nastrouhaným balkánským sýrem a trochou pepře a směsí naplňte kapsy mezi kůží a masem kuřecích stehen. Osolte a opepřete ze všech stran.
2.Olej rozpalte v pekáčku s víkem. Přidejte kuře – kůží dolů – a opékejte, dokud kůže nezhnědne. Obraťte a opékejte pět až sedm minut z druhé strany, podlijte 100–150 ml vody, přiklopte a zhruba dvacet minut pečte v předehřáté troubě, aby kuře změklo. Poté odklopte a pečte ještě chvíli dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 kuřecí horní stehna AQ, vykostěná, ale s kůží
85 g čerstvého špenátu AQ
85 g balkánského sýru AQ
pepř, sůl
2 lžíce olivového oleje AQ

Jak na to?

1.Zahřejte troubu na 180 °C. Mezi kůží a masem udělejte prstem kapsu – lehce načechrejte. Špenát spařte horkou vodou a pak jej co nejvíc vyždímejte. Nakonec špenát smíchejte s nastrouhaným balkánským sýrem a trochou pepře a směsí naplňte kapsy mezi kůží a masem kuřecích stehen. Osolte a opepřete ze všech stran.
2.Olej rozpalte v pekáčku s víkem. Přidejte kuře – kůží dolů – a opékejte, dokud kůže nezhnědne. Obraťte a opékejte pět až sedm minut z druhé strany, podlijte 100–150 ml vody, přiklopte a zhruba dvacet minut pečte v předehřáté troubě, aby kuře změklo. Poté odklopte a pečte ještě chvíli dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Vepřové plátky se sýrem feta
Vepřové plátky se sýrem feta
Vepřové plátky se sýrem feta
Vepřové plátky se sýrem feta

Inspirujte se podobnými recepty