×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se...
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží

Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Co budete potřebovat

4 kuřecí horní stehna AQ, vykostěná, ale s kůží
85 g čerstvého špenátu AQ
85 g balkánského sýru AQ
pepř, sůl
2 lžíce olivového oleje AQ

Jak na to?

1.Zahřejte troubu na 180 °C. Mezi kůží a masem udělejte prstem kapsu – lehce načechrejte. Špenát spařte horkou vodou a pak jej co nejvíc vyždímejte. Nakonec špenát smíchejte s nastrouhaným balkánským sýrem a trochou pepře a směsí naplňte kapsy mezi kůží a masem kuřecích stehen. Osolte a opepřete ze všech stran.
2.Olej rozpalte v pekáčku s víkem. Přidejte kuře – kůží dolů – a opékejte, dokud kůže nezhnědne. Obraťte a opékejte pět až sedm minut z druhé strany, podlijte 100–150 ml vody, přiklopte a zhruba dvacet minut pečte v předehřáté troubě, aby kuře změklo. Poté odklopte a pečte ještě chvíli dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

Hlavní chod Snadné Východoevropská Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 kuřecí horní stehna AQ, vykostěná, ale s kůží
85 g čerstvého špenátu AQ
85 g balkánského sýru AQ
pepř, sůl
2 lžíce olivového oleje AQ

Jak na to?

1.Zahřejte troubu na 180 °C. Mezi kůží a masem udělejte prstem kapsu – lehce načechrejte. Špenát spařte horkou vodou a pak jej co nejvíc vyždímejte. Nakonec špenát smíchejte s nastrouhaným balkánským sýrem a trochou pepře a směsí naplňte kapsy mezi kůží a masem kuřecích stehen. Osolte a opepřete ze všech stran.
2.Olej rozpalte v pekáčku s víkem. Přidejte kuře – kůží dolů – a opékejte, dokud kůže nezhnědne. Obraťte a opékejte pět až sedm minut z druhé strany, podlijte 100–150 ml vody, přiklopte a zhruba dvacet minut pečte v předehřáté troubě, aby kuře změklo. Poté odklopte a pečte ještě chvíli dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pašticada
Pašticada
Pašticada
Pašticada
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží

Inspirujte se podobnými recepty