Kuřecí steaky s omáčkou ze sušeného ovoce
Ingredience
100 g | sušených švestek |
100 g | sušených meruněk Albert |
50 g | rozinek |
600 g | brambor typu C |
sůl | |
500 g | kuřecích prsou |
pepř | |
20 ml | olivového oleje |
1 | šalotka |
2 | stroužky česneku |
200 ml | bílého vína |
1 | lžička kukuřičného škrobu |
30 g | másla |
100 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
mletý muškátový květ | |
1 | hrst čerstvé pažitky |
Postup přípravy
1. Sušené ovoce dejte předem do misky, zalijte horkou vodou a nechte 10 minut namáčet. Poté sceďte.
2. Oloupané, nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
3. Mezitím očistěte kuřecí prsa, osolte je a opepřete. V pánvi na rozehřátém oleji je ze všech stran zprudka orestujte. Maso vyjměte z pánve. Ve výpeku osmažte oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a oloupaný česnek nakrájený na tenké plátky. Přidejte scezené sušené ovoce, víno a škrob. Promíchejte, nechte omáčku zredukovat, poté zpět do pánve vraťte maso a společně ještě 5 minut provařte.
4. Uvařené brambory sceďte, přidejte máslo a šťouchadlem rozšťouchejte. Přilijte horkou smetanu, špetku muškátového květu a promíchejte.
5. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchaným bramborem posypané nasekanou pažitkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY