Kuřecí steak s rýží a fazolkami
Ingredience
250 g | Bio fazolí adzuki Nature's Promise |
250 g | kulatozrnné rýže |
5 | lžic slunečnicového oleje |
1 | střední cibule |
2 | stroužky česneku |
1 | lžička mletého kmínu |
1 l | zeleninového nebo kuřecího vývaru |
sůl, pepř | |
4 | kuřecí prsa |
šťáva z 1 limety | |
Na dip | |
---|---|
180 g | bílého jogurtu |
chilli |
Postup přípravy
Den předem si připravte fazolky. Namočte je na noc na 12 hodin a poté uvařte dle návodu.
Rýži propláchněte a nechte okapat. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte rýži a kmín. Restujte dvě minuty a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 20 minut na mírném ohni, ke konci přiklopte pokličkou. Odstavte a nechte dojít, dokud se nevstřebá tekutina do rýže. Mezitím očistěte kuřecí maso a připravte z něj plátky na steaky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Ke konci steaky polijte limetkovou šťávou. Když je rýže hotová, vmíchejte fazolky a nechte ještě chvíli pod pokličkou odpočinout. Podávejte s limetkou a jogurtovým dipem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY