×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí steak s rýží a fazolkami
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Maso , Něco lehkého , Bezlepkové ,

Kuřecí steak s rýží a fazolkami

Co budu potřebovat

250 g Bio fazolí adzuki Nature's Promise
250 g kulatozrnné rýže
5 lžic slunečnicového oleje
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
sůl, pepř
4 kuřecí prsa
šťáva z 1 limety
Na dip
180 g bílého jogurtu
chilli

Jak na to?

Den předem si připravte fazolky. Namočte je na noc na 12 hodin a poté uvařte dle návodu.
Rýži propláchněte a nechte okapat. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte rýži a kmín. Restujte dvě minuty a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 20 minut na mírném ohni, ke konci přiklopte pokličkou. Odstavte a nechte dojít, dokud se nevstřebá tekutina do rýže. Mezitím očistěte kuřecí maso a připravte z něj plátky na steaky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Ke konci steaky polijte limetkovou šťávou. Když je rýže hotová, vmíchejte fazolky a nechte ještě chvíli pod pokličkou odpočinout. Podávejte s limetkou a jogurtovým dipem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut
  • Kuřecí prsa s pečenou mrkví

    Maso 45 minut