×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí steak s rýží a fazolkami

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Kuřecí steak s rýží a fazolkami

Co budete potřebovat

250 g Bio fazolí adzuki Nature's Promise
250 g kulatozrnné rýže
5 lžic slunečnicového oleje
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
sůl, pepř
4 kuřecí prsa
šťáva z 1 limety
Na dip
180 g bílého jogurtu
chilli

Jak na to?

Den předem si připravte fazolky. Namočte je na noc na 12 hodin a poté uvařte dle návodu.
Rýži propláchněte a nechte okapat. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte rýži a kmín. Restujte dvě minuty a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 20 minut na mírném ohni, ke konci přiklopte pokličkou. Odstavte a nechte dojít, dokud se nevstřebá tekutina do rýže. Mezitím očistěte kuřecí maso a připravte z něj plátky na steaky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Ke konci steaky polijte limetkovou šťávou. Když je rýže hotová, vmíchejte fazolky a nechte ještě chvíli pod pokličkou odpočinout. Podávejte s limetkou a jogurtovým dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí steak s rýží a fazolkami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bezlepkové Chilli paprička Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
(0)
Nebojte se kombinovat luštěniny s rýží. Vykouzlíte tak originální přílohu, která se skvěle hodí ke kuřecímu steaku.

Co budete potřebovat

250 g Bio fazolí adzuki Nature's Promise
250 g kulatozrnné rýže
5 lžic slunečnicového oleje
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
sůl, pepř
4 kuřecí prsa
šťáva z 1 limety
Na dip
180 g bílého jogurtu
chilli

Jak na to?

Den předem si připravte fazolky. Namočte je na noc na 12 hodin a poté uvařte dle návodu.
Rýži propláchněte a nechte okapat. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidejte rýži a kmín. Restujte dvě minuty a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte 20 minut na mírném ohni, ke konci přiklopte pokličkou. Odstavte a nechte dojít, dokud se nevstřebá tekutina do rýže. Mezitím očistěte kuřecí maso a připravte z něj plátky na steaky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Ke konci steaky polijte limetkovou šťávou. Když je rýže hotová, vmíchejte fazolky a nechte ještě chvíli pod pokličkou odpočinout. Podávejte s limetkou a jogurtovým dipem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty