×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí špízy chimichuri

Další recepty a články

Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla

Kuřecí špízy chimichuri

Tip do kuchyně

 

Jako přílohu doporučujeme podávat kus dobrého pečiva.

Co budete potřebovat

4 kuřecí prsní řízky
1 citron
Na chimichurri:
2 stroužky česneku, hrubě nasekané
1 lžičky mořské soli
malá hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce oreganových lístků
malá hrst koriandrových lístků
1 lžičky kajenského pepře
1 lžičky papriky
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.

Nejprve si připravte omáčku chimichurri:
1) Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
2) Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.

Pokračujte dále:
3) Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
4) Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
5) Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
6) Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
7) Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.

Podávejte pokapané citronovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špízy chimichuri

Hlavní chod Velmi snadné Americká Chuťovky Párty Grilování Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Jako přílohu doporučujeme podávat kus dobrého pečiva.

Co budete potřebovat

4 kuřecí prsní řízky
1 citron
Na chimichurri:
2 stroužky česneku, hrubě nasekané
1 lžičky mořské soli
malá hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce oreganových lístků
malá hrst koriandrových lístků
1 lžičky kajenského pepře
1 lžičky papriky
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.

Nejprve si připravte omáčku chimichurri:
1) Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
2) Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.

Pokračujte dále:
3) Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
4) Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
5) Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
6) Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
7) Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.

Podávejte pokapané citronovou šťávou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Buffalo wings
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla

Inspirujte se podobnými recepty