×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí špízy chimichuri
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Americká , Chuťovky , Párty , Grilování ,

Kuřecí špízy chimichuri

Co budu potřebovat

4 kuřecí prsní řízky
1 citron
Na chimichurri:
2 stroužky česneku, hrubě nasekané
1 lžičky mořské soli
malá hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce oreganových lístků
malá hrst koriandrových lístků
1 lžičky kajenského pepře
1 lžičky papriky
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.

Nejprve si připravte omáčku chimichurri:
1) Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
2) Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.

Pokračujte dále:
3) Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
4) Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
5) Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
6) Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
7) Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.

Podávejte pokapané citronovou šťávou.

Tip do kuchyně

 

Jako přílohu doporučujeme podávat kus dobrého pečiva.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Buffalo wings

    Chuťovky nad 60 minut
  • Pikantní kuřecí křídla

    Chuťovky 45 minut