Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g kuřecích prsních řízků, na kostky
200 ml olivového oleje + 1 lžička na tzatziki
Sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron
5 větviček tymiánu – lístky
250 g bílého jogurtu
1 rovná lžíce čerstvého kopru, jemně nasekaného + na ozdobu
7–10 malých lístků máty, jemně nasekaných + na ozdobu
2 stroužky česneku, rozmělněné
½ salátové okurky, na široké nudle
4 pita placky, na čtvrtiny
Hummus k podávání
3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Maso naložte do marinády z oleje, soli, pepře, citronu a tymiánu. Nechte uležet v chladu nejméně 30 minut. Připravte tzatziki. V jogurtu rozmíchejte kopr, mátu a česnek se špetkou soli. Vzniklou směs smíchejte s okurkami a vložte do lednice.

Maso navlékněte na špejle nebo jehlice a ogrilujte (v troubě pečte 20 minut na 200 °C, jednou otočte). Pitu opečte nasucho v pánvi nebo dejte na chvilku do trouby k masu. Podávejte s hummusem, tzatziki, citronem a bílým vínem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty