×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí sataj na thajském salátu

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kuřecí sataj na thajském salátu

Co budete potřebovat

600 g kuřecích prsou
citronová tráva, podélně rozříznutá, nebo špejle
NA MARINÁDU
200 ml kokosového mléka
1 lžíce kurkumy
sůl a pepř
100 g arašídů, loupaných, nesolených
kousek zázvoru o velikosti palce
1 chilli paprička, nakrájená
2 stroužky česneku
NA THAJSKOU OMÁČKU
100 g třtinového cukru
200 ml vody
1 stonek citronové trávy, nasekaný
1 lžíce koriandru, nasekaného
4 lžíce rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
1 chilli paprička
8 limetových listů
1 lžíce sezamového oleje
NA SALÁT [Salát]
400 g rýžových nudlí
sezamový olej
10 hráškových lusků, nakrájených
1 salát pak choi, nakrájený
1 malá mrkev, nakrájená na nudličky
1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
1 hrst koriandru, nasekaného

Jak na to?

Marinádu připravte nejlépe den předem. Smíchejte kokosové mléko s kurkumou, solí a pepřem. Rozmixujte arašídy, zázvor, chilli, česnek. Polovinu rozmixované směsi vmíchejte do okořeněného mléka. Druhou polovinu odložte. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé silnější nudle, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 6 hodin.
Do hrnce vsypte cukr a nechte ho jemně zkaramelizovat. Zalijte ho vodou a přiveďte k varu. Předejte citronovou trávu, limetové listy a šťávu, rybí omáčku, sezamový olej, chilli, koriandr a druhou polovinu rozmixované směsi. Vařte 5 minut.
Uvařené rýžové nudle sceďte, propláchněte studenou vodou a pokapejte sezamovým olejem. Přidejte lusky, salát pak choi, mrkev, cibulku a koriandr.
Maso z marinády napíchejte na citronovou trávu nebo na špejle do vlnky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pečte 10 minut. Servírujte na talíři ozdobeném teplou thajskou omáčkou a se salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí sataj na thajském salátu

Hlavní chod Snadné Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

600 g kuřecích prsou
citronová tráva, podélně rozříznutá, nebo špejle
NA MARINÁDU
200 ml kokosového mléka
1 lžíce kurkumy
sůl a pepř
100 g arašídů, loupaných, nesolených
kousek zázvoru o velikosti palce
1 chilli paprička, nakrájená
2 stroužky česneku
NA THAJSKOU OMÁČKU
100 g třtinového cukru
200 ml vody
1 stonek citronové trávy, nasekaný
1 lžíce koriandru, nasekaného
4 lžíce rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
1 chilli paprička
8 limetových listů
1 lžíce sezamového oleje
NA SALÁT [Salát]
400 g rýžových nudlí
sezamový olej
10 hráškových lusků, nakrájených
1 salát pak choi, nakrájený
1 malá mrkev, nakrájená na nudličky
1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
1 hrst koriandru, nasekaného

Jak na to?

Marinádu připravte nejlépe den předem. Smíchejte kokosové mléko s kurkumou, solí a pepřem. Rozmixujte arašídy, zázvor, chilli, česnek. Polovinu rozmixované směsi vmíchejte do okořeněného mléka. Druhou polovinu odložte. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé silnější nudle, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 6 hodin.
Do hrnce vsypte cukr a nechte ho jemně zkaramelizovat. Zalijte ho vodou a přiveďte k varu. Předejte citronovou trávu, limetové listy a šťávu, rybí omáčku, sezamový olej, chilli, koriandr a druhou polovinu rozmixované směsi. Vařte 5 minut.
Uvařené rýžové nudle sceďte, propláchněte studenou vodou a pokapejte sezamovým olejem. Přidejte lusky, salát pak choi, mrkev, cibulku a koriandr.
Maso z marinády napíchejte na citronovou trávu nebo na špejle do vlnky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pečte 10 minut. Servírujte na talíři ozdobeném teplou thajskou omáčkou a se salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty