Kuřecí sataj na thajském salátu

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 11/2016
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 11/2016

Ingredience

600 g kuřecích prsou
citronová tráva, podélně rozříznutá, nebo špejle
NA MARINÁDU
200 ml kokosového mléka
1 lžíce kurkumy
sůl a pepř
100 g arašídů, loupaných, nesolených
kousek zázvoru o velikosti palce
1 chilli paprička, nakrájená
2 stroužky česneku
NA THAJSKOU OMÁČKU
100 g třtinového cukru
200 ml vody
1 stonek citronové trávy, nasekaný
1 lžíce koriandru, nasekaného
4 lžíce rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
1 chilli paprička
8 limetových listů
1 lžíce sezamového oleje
NA SALÁT [Salát]
400 g rýžových nudlí
sezamový olej
10 hráškových lusků, nakrájených
1 salát pak choi, nakrájený
1 malá mrkev, nakrájená na nudličky
1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
1 hrst koriandru, nasekaného

Postup přípravy

Marinádu připravte nejlépe den předem. Smíchejte kokosové mléko s kurkumou, solí a pepřem. Rozmixujte arašídy, zázvor, chilli, česnek. Polovinu rozmixované směsi vmíchejte do okořeněného mléka. Druhou polovinu odložte. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé silnější nudle, vložte do marinády a nechte marinovat nejméně 6 hodin.
Do hrnce vsypte cukr a nechte ho jemně zkaramelizovat. Zalijte ho vodou a přiveďte k varu. Předejte citronovou trávu, limetové listy a šťávu, rybí omáčku, sezamový olej, chilli, koriandr a druhou polovinu rozmixované směsi. Vařte 5 minut.
Uvařené rýžové nudle sceďte, propláchněte studenou vodou a pokapejte sezamovým olejem. Přidejte lusky, salát pak choi, mrkev, cibulku a koriandr.
Maso z marinády napíchejte na citronovou trávu nebo na špejle do vlnky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pečte 10 minut. Servírujte na talíři ozdobeném teplou thajskou omáčkou a se salátem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky