Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí rolky pečené se zelím a bramborem

Kuřecí rolky pečené se zelím a bramborem

Ingredience

2 balení kuřecích stehenních řízků mix
sůl
pepř
16 plátků anglické slaniny
200 g brambor typu B
¼ hlávky bílého zelí
500 g kysaného bílého zelí
2 stonky řapíkatého celeru

Postup přípravy

1. Řízky osolte, opepřete a zarolujte, aby vznikl kompaktní tvar. Každý řízek zabalte do 4 plátků slaniny. Závitek pak zabalte do potravinářské fólie a vložte na 15 minut do lednice.

2. Mezitím brambory a zelí omyjte. Obojí nakrájejte na menší kousky. Kysané zelí propláchněte v cedníku pod tekoucí vodou a nechte okapat. Obě zelí a brambory promíchejte, osolte, opepřete a dejte v pekáčku péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 30 minut.

3. Kuřecí řízky vyndejte z lednice a vybalte z fólie. Nasucho je na pánvi zatáhněte zprudka ze všech stran. Stonky řapíku omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte maso a řapík asi 15 minut před koncem pečení do pekáčku a pečte dozlatova.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty