Kuřecí roláda se šťouchaným květákem
Ingredience
800 g | kuřecích prsou |
sůl, pepř | |
1 | lžička tymiánu |
150 g | špenátu |
1 | lžička mleté papriky |
2 | lžíce hladké mouky |
4 | plátky slaniny |
1 | květák |
2 | lžíce olivového oleje |
2 | jarní cibulky |
20 g | másla |
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a podélně rozkrojte, aby vám vznikl co největší kus masa. Maso lehce naklepejte, aby se roztáhlo. Osolte ho, opepřete a ochuťte drceným tymiánem. Dovnitř dejte omyté listy očištěného špenátu, zarolujte do rolády a konce propíchněte párátkem tak, aby držely pohromadě.
2. V misce smíchejte mouku s paprikou. Rolky v ní lehce obalte a pak převažte plátkem slaniny.
3. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Růžičky květáku vsypte do vroucí vody a vařte do změknutí asi 15 minut.
4. Na pánvi rozpalte olej a rolády v ní zprudka opečte ze všech stran. Pak dejte maso na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 12 minut.
5. Květák sceďte, přidejte nasekanou jarní cibulku a máslo a vše promačkejte vidličkou.
6. Upečené roládky rozkrojte napůl a podávejte se šťouchaným květákem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY