Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 hrsti oreganových a bazalkových lístků
400 g kuřecích prsou
sůl
pepř
hladká mouka
2 vejce
200 g strouhanky
slunečnicový olej
Na máslovou zeleninku:
25 g másla
2 stroužky česneku
125 ml bílého vína
1 svazek jarní mrkvičky
2–3 hrsti růžiček brokolice

Postup přípravy

Nejprve udělejte zeleninu. Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte česnek a za stálého míchání minutu opékejte. Vlijte víno, případně vodu nebo vývar, vsypte mrkev a přiklopené duste 5 minut. Poté do pánve přidejte brokolici, promíchejte a odklopené nechte asi 2 minuty změknout. Udržujte teplé. Strouhanku smíchejte v míse s oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Maso omyjte, osušte, ze všech stran obalte v mouce, protáhnete vajíčkem a nakonec obalte ve strouhance. Řízky z obou stran osmažte v oleji dozlatova. Podávejte se zeleninkou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty