×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí řízek se zeleninou na másle

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuřecí řízek se zeleninou na másle

Co budete potřebovat

2 hrsti oreganových a bazalkových lístků
400 g kuřecích prsou
sůl
pepř
hladká mouka
2 vejce
200 g strouhanky
slunečnicový olej
Na máslovou zeleninku:
25 g másla
2 stroužky česneku
125 ml bílého vína
1 svazek jarní mrkvičky
2–3 hrsti růžiček brokolice

Jak na to?

Nejprve udělejte zeleninu. Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte česnek a za stálého míchání minutu opékejte. Vlijte víno, případně vodu nebo vývar, vsypte mrkev a přiklopené duste 5 minut. Poté do pánve přidejte brokolici, promíchejte a odklopené nechte asi 2 minuty změknout. Udržujte teplé. Strouhanku smíchejte v míse s oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Maso omyjte, osušte, ze všech stran obalte v mouce, protáhnete vajíčkem a nakonec obalte ve strouhance. Řízky z obou stran osmažte v oleji dozlatova. Podávejte se zeleninkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí řízek se zeleninou na másle

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

2 hrsti oreganových a bazalkových lístků
400 g kuřecích prsou
sůl
pepř
hladká mouka
2 vejce
200 g strouhanky
slunečnicový olej
Na máslovou zeleninku:
25 g másla
2 stroužky česneku
125 ml bílého vína
1 svazek jarní mrkvičky
2–3 hrsti růžiček brokolice

Jak na to?

Nejprve udělejte zeleninu. Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte česnek a za stálého míchání minutu opékejte. Vlijte víno, případně vodu nebo vývar, vsypte mrkev a přiklopené duste 5 minut. Poté do pánve přidejte brokolici, promíchejte a odklopené nechte asi 2 minuty změknout. Udržujte teplé. Strouhanku smíchejte v míse s oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Maso omyjte, osušte, ze všech stran obalte v mouce, protáhnete vajíčkem a nakonec obalte ve strouhance. Řízky z obou stran osmažte v oleji dozlatova. Podávejte se zeleninkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat