Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí ranní polévka

Kuřecí ranní polévka

Ingredience

200 g kuřecích zadních čtvrtek chlazených
1 ½ l vody
2 mrkve
¼ celeru
½ petržele
1 cibule
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1 bobkový list
1 lžička vinného octa
2 stonky řapíkatého celeru
100 g nudliček do polévky
sůl
100 g jemného mraženého hrášku
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Omyté kuřecí čtvrtky rozpulte sekáčkem a vložte do studené vody spolu s 1 očištěnou a pokrájenou mrkví, celerem, petrželí, oloupanou a rozpůlenou cibulí, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a octem. Přiveďte k varu. Když se voda začne vařit, seberte pěnu a vařte 45 minut.
2. Zbylou mrkev a řapíkatý celer očistěte, pokrájejte na tenké nudličky a dejte stranou.
3. V kastrůlku zalijte nudličky do polévky vařící vodou, promíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a nechte okapat.
4. Vývar sceďte do dalšího hrnce a jeho obsah zachyťte v cedníku. Osolte, přidejte pokrájenou zeleninu, hrášek a nudličky. Vařte ještě 10 minut, aby zelenina lehce změkla. Nakonec přidejte uvařené, obrané maso. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty