Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem

Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem

Aby se vám italská kuchyně povedla, základ je v kvalitních surovinách. Zkuste farmářské kuřecí maso, kvalitní italské prosciutto a čerstvou zeleninku. Uvidíte, jak chutná dolce vita.

Co budete potřebovat na italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem

4 kuřecí prsa, každé o hmotnosti cca 200 g
8 plátků prosciutta
500 g malých nových brambůrek, rozpůlených
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
NA SALÁT
1 salátová okurka, nastrouhaná na plátky
snítka kopru, nasekaného
šťáva z ½ citronu
cukr a sůl
kysaná smetana s bylinkami k podávání

Jak udělat kuřecí prsa v italské šunce s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem zdravější

Recept jak na kuřecí prsa v italské šunce s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Osolte 4 kuřecí prsa, každé pevně obalte 2 plátky prosciutta a položte je na olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
  2. Očistěte vodou 500 g malých nových brambor a i se slupkou je rozkrojte napůl. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte k masu.
  3. Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Během pečení párkrát otočte, aby měly brambory i maso hezkou barvu ze všech stran.
  4. Na salát omyjte a na plátky nastrouhejte salátovou okurku. Osolte, ocukrujte a přilijte šťávu z 1/2 citronu. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nasekejte snítku kopru. Servírujte vše dohromady. Dokřupava upečené prsíčko, zlaté brambůrky a jako osvěžující složku vychlazený okurkový salát v mističce. Mamma mia, to chutná.
Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Co byste o kuřecích prsou v italské šunce s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem měli vědět

U brambor se vždy označuje, zda se jedná o brambory rané, nebo pozdní. Rané brambory jsou sklízeny před úplnou zralostí. Pozdní brambory se sklízejí v úplné zralosti, kdy velikost jednotlivých hlíz je větší než 28 mm. U pozdních brambor se uvádí varný typ A–C. Typ A je vhodný na saláty, typ B na bramborovou kaši.

Další videorecepty