
Italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem
Aby se vám italská kuchyně povedla, základ je v kvalitních surovinách. Zkuste farmářské kuřecí maso, kvalitní italské prosciutto a čerstvou zeleninku. Uvidíte, jak chutná dolce vita.
Co budete potřebovat na italská kuřecí prsa s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem
4 | kuřecí prsa, každé o hmotnosti cca 200 g |
8 | plátků prosciutta |
500 g | malých nových brambůrek, rozpůlených |
sůl a pepř | |
1 | lžíce olivového oleje |
NA SALÁT | |
1 | salátová okurka, nastrouhaná na plátky |
snítka kopru, nasekaného | |
šťáva z ½ citronu | |
cukr a sůl | |
kysaná smetana s bylinkami k podávání |
Jak udělat kuřecí prsa v italské šunce s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem zdravější
Prosciutto zbavte přebytečného tuku. Zakysanou smetanu zvolte s menším obsahem tuku. Ideálně 10% nebo ji nahraďte bílým jogurtem. K pokrmu přidejte salát z čerstvé zeleniny lehce zakápnutý olivovým olejem.
Recept jak na kuřecí prsa v italské šunce s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem
- Troubu předehřejte na 220 °C. Osolte 4 kuřecí prsa, každé pevně obalte 2 plátky prosciutta a položte je na olivovým olejem vymazané zapékací mísy.
- Očistěte vodou 500 g malých nových brambor a i se slupkou je rozkrojte napůl. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a přidejte k masu.
- Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut. Během pečení párkrát otočte, aby měly brambory i maso hezkou barvu ze všech stran.
- Na salát omyjte a na plátky nastrouhejte salátovou okurku. Osolte, ocukrujte a přilijte šťávu z 1/2 citronu. Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nasekejte snítku kopru. Servírujte vše dohromady. Dokřupava upečené prsíčko, zlaté brambůrky a jako osvěžující složku vychlazený okurkový salát v mističce. Mamma mia, to chutná.
Pomohl vám recept?
15hodnocení4
Co byste o kuřecích prsou v italské šunce s opečenými brambůrkami a okurkovým salátem měli vědět
U brambor se vždy označuje, zda se jedná o brambory rané, nebo pozdní. Rané brambory jsou sklízeny před úplnou zralostí. Pozdní brambory se sklízejí v úplné zralosti, kdy velikost jednotlivých hlíz je větší než 28 mm. U pozdních brambor se uvádí varný typ A–C. Typ A je vhodný na saláty, typ B na bramborovou kaši.
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod