×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí polévka s tofu, vlasovými nudlemi a  špenátem

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská polévka z červené...
Thajská polévka z...
Thajská polévka z červené...
Thajská polévka z červené...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Kuřecí polévka s tofu, vlasovými nudlemi a  špenátem

Co budete potřebovat

Na vývar
1 l vody
3 kuřecí stehna
1 hvězdička badyánu
3 celá semínka kardamonu
1 lžíce soli
5 kuliček červeného pepře
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 mrkev
1 cibule
Na talíř
1 balení vlasových rýžových nudlí
2 balíčky přírodního tofu
1 balení čerstvého špenátu
2 svazky koriandru
4 cm nastrouhaného zázvoru
svazek jarní cibulky
4 lžíce sezamového oleje
4 lžíce sójové omáčky
2 limety
1 chilli paprička

Jak na to?

Kuřecí stehna a koření uvedené v ingrediencích na vývar vložte do hrnce s vodou a vařte asi dvě hodiny. Mezitím tofu nakrájejte na kostičky a  naložte do sezamového oleje se sójovou omáčkou a  nechte odpočívat.
Nasekejte jarní cibulku, chilli papričku a  nastrouhejte čerstvý zázvor. 
Hotový vývar sceďte, maso ze stehen oberte, natrhejte na kousky a  smíchejte s  naloženým tofu. Orestujte na pánvi, dokud tofu po okrajích nezhnědne. 
Vlasové nudle uvařte podle návodu na obalu a  nechte ve vodě, aby se neslepily. 
Na talíře rozdělte maso s tofu, špenát, jarní cibulku, chilli papričku, koriandr, nastrouhaný zázvor a  uvařené vlasové nudle. Bohatě zakapejte šťávou z  limet. Vše přelijte horkým vývarem a  servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí polévka s tofu, vlasovými nudlemi a  špenátem

Polévka Velmi snadné Asijská Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Magazín 1/2017
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

Na vývar
1 l vody
3 kuřecí stehna
1 hvězdička badyánu
3 celá semínka kardamonu
1 lžíce soli
5 kuliček červeného pepře
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 mrkev
1 cibule
Na talíř
1 balení vlasových rýžových nudlí
2 balíčky přírodního tofu
1 balení čerstvého špenátu
2 svazky koriandru
4 cm nastrouhaného zázvoru
svazek jarní cibulky
4 lžíce sezamového oleje
4 lžíce sójové omáčky
2 limety
1 chilli paprička

Jak na to?

Kuřecí stehna a koření uvedené v ingrediencích na vývar vložte do hrnce s vodou a vařte asi dvě hodiny. Mezitím tofu nakrájejte na kostičky a  naložte do sezamového oleje se sójovou omáčkou a  nechte odpočívat.
Nasekejte jarní cibulku, chilli papričku a  nastrouhejte čerstvý zázvor. 
Hotový vývar sceďte, maso ze stehen oberte, natrhejte na kousky a  smíchejte s  naloženým tofu. Orestujte na pánvi, dokud tofu po okrajích nezhnědne. 
Vlasové nudle uvařte podle návodu na obalu a  nechte ve vodě, aby se neslepily. 
Na talíře rozdělte maso s tofu, špenát, jarní cibulku, chilli papričku, koriandr, nastrouhaný zázvor a  uvařené vlasové nudle. Bohatě zakapejte šťávou z  limet. Vše přelijte horkým vývarem a  servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská polévka z červené...
Thajská polévka z červené...
Thajská polévka z červené...
Thajská polévka z červené...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Inspirujte se podobnými recepty