
Čerstvé letní závitky

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Asijská
Vegetariánské
Ingredience
Složení 4 porce
- Arašídové máslo 120 g
- Sojová omáčka 2 plž
- Med 2 plž
- Limetka 1 ks
- Sriracha 1/2 člž
- Voda 80 ml
- Česnek 1 strouž.
- Zázvor 1 cm
- Sůl
- Salátová okurka 1 ks
- Salát římský 1 ks
- Nudle rýžové 80 g
- Rýžový papír 12 plát.
- Směs pro čínskou kuchyni Albertova tržnice 400 g
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Sezam 1 člž
- Sezam černý 1 člž
- Arašídy nesolené 1 hrs.
- Arašídové máslo 120 g
- Sojová omáčka 2 plž
- Med 2 plž
- Limetka 1 ks
- Sriracha 1/2 člž
- Voda 80 ml
- Česnek 1 strouž.
- Zázvor 1 cm
- Sůl
- Salátová okurka 1 ks
- Salát římský 1 ks
- Nudle rýžové 80 g
- Rýžový papír 12 plát.
- Směs pro čínskou kuchyni Albertova tržnice 400 g
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
Příprava
- 1V mixéru smíchejte 120 g arašídového másla, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce šťávy z limety, ½ lžičky srirachy a 80 ml vody. Stroužek česneku a 1cm kousek zázvoru oloupejte, nastrouhejte najemno a přidejte do mixéru. Rozmixujete dohladka. Podle potřeby můžete přilít ještě trochu vody. Dochuťte solí a limetovou šťávou.
- 2Salátovou okurku důkladně omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Listy římského salátu omyjte a natrhejte na menší kousky. Uvařte 80 g tenkých rýžových nudlí podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Do velké mísy nalijte teplou vodu a namáčejte jednotlivé listy rýžového papíru. Po namočení je položte na hladkou plochu a nechte ½ minuty ležet, dokud nezměknou.
- 3Na změklý rýžový papír položte několik kousků natrhaného římského salátu, vrstvu rýžových nudlí, nakrájenou okurku a trochu zeleninové směsi pro čínskou kuchyni. Přidejte snítku omytého čerstvého koriandru a zarolujte do pevné rolky. Stejný postup opakujte i se zbylými papíry.
- 4Hotové závitky posypte směsí bílého a černého sezamu a podávejte s připravenou arašídovou omáčkou, posypanou drcenými arašídy. Dozdobte lístky čerstvého koriandru a servírujte. Přeneste kousek Asie přímo do vašeho domova a objevte nové chutě.
- 1V mixéru smíchejte 120 g arašídového másla, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce šťávy z limety, ½ lžičky srirachy a 80 ml vody. Stroužek česneku a 1cm kousek zázvoru oloupejte, nastrouhejte najemno a přidejte do mixéru. Rozmixujete dohladka. Podle potřeby můžete přilít ještě trochu vody. Dochuťte solí a limetovou šťávou.
- 2Salátovou okurku důkladně omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Listy římského salátu omyjte a natrhejte na menší kousky. Uvařte 80 g tenkých rýžových nudlí podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Do velké mísy nalijte teplou vodu a namáčejte jednotlivé listy rýžového papíru. Po namočení je položte na hladkou plochu a nechte ½ minuty ležet, dokud nezměknou.
- 3Na změklý rýžový papír položte několik kousků natrhaného římského salátu, vrstvu rýžových nudlí, nakrájenou okurku a trochu zeleninové směsi pro čínskou kuchyni. Přidejte snítku omytého čerstvého koriandru a zarolujte do pevné rolky. Stejný postup opakujte i se zbylými papíry.
- 4Hotové závitky posypte směsí bílého a černého sezamu a podávejte s připravenou arašídovou omáčkou, posypanou drcenými arašídy. Dozdobte lístky čerstvého koriandru a servírujte. Přeneste kousek Asie přímo do vašeho domova a objevte nové chutě.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.