×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí polévka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuřecí polévka

Co budete potřebovat

8 kuřecích křídel
1 malý celer, oloupaný a rozpůlený
2 mrkve, očištěné
2 petržele, oloupané
1 cibule
10 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
1 kostku kuřecího bujonu (nemusí být)
hrst vlasových nudlí
sůl a pepř
čerstvá petrželová nať

Jak na to?

1. Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2. Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje
od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3. Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4. Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.
Tip - Kuřecí maso pochopitelně může nahradit slepičí, které se ovšem musí vařit podstatně déle. Vždycky ale musí být s kostmi, které vývaru dodají sílu a chuť.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Petržel kadeřavá Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (88)

Co budete potřebovat

8 kuřecích křídel
1 malý celer, oloupaný a rozpůlený
2 mrkve, očištěné
2 petržele, oloupané
1 cibule
10 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
1 kostku kuřecího bujonu (nemusí být)
hrst vlasových nudlí
sůl a pepř
čerstvá petrželová nať

Jak na to?

1. Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2. Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje
od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3. Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4. Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.
Tip - Kuřecí maso pochopitelně může nahradit slepičí, které se ovšem musí vařit podstatně déle. Vždycky ale musí být s kostmi, které vývaru dodají sílu a chuť.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty