Kuřecí polévka
Ingredience
8 | kuřecích křídel |
1 | malý celer, oloupaný a rozpůlený |
2 | mrkve, očištěné |
2 | petržele, oloupané |
1 | cibule |
10 | kuliček černého pepře |
2 | kuličky nového koření |
1 | kostku kuřecího bujonu (nemusí být) |
hrst vlasových nudlí | |
sůl a pepř | |
čerstvá petrželová nať |
Postup přípravy
1. Maso opláchnu a dám do hrnce, kam vložím taky oloupaný rozpůlený celer, očištěné mrkve, petržel, celou – jen slupky zbavenou – cibuli a všechno koření. Zaliju 2 litry vody, přivedu k varu a případně přidám bujon.
2. Vařím v normálním hrnci 45 minut nebo v tlakovém 25 minut. Když se maso odlupuje
od kostí, sliju vývar přes velký cedník do dalšího hrnce a zeleninu s masem nechám odkapat a vychladnout.
3. Z křídel oberu libové maso, nakrájím na kousky. Jednu mrkev a jeden kořen petržele nakrájím na malé kostičky a spolu s masem vhodím do vývaru.
4. Polévku přivedu znovu k varu, přidám vlasové nudle a pět minut vařím. Odstavím z ohně, dochutím solí, pepřem a posypu nakrájenou petrželovou natí.
Tip - Kuřecí maso pochopitelně může nahradit slepičí, které se ovšem musí vařit podstatně déle. Vždycky ale musí být s kostmi, které vývaru dodají sílu a chuť.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY