
Kuřecí poke miska
Ingredience
320 g | quinoy |
450 g | kuřecích prsou |
60 ml | sójové omáčky |
125 ml | rýžového octa |
2 | lžičky srirachy |
1 | lžička sezamového oleje |
1 | lžička olivového oleje |
250 g | mini okurek |
120 ml | vody |
80 ml | medu |
sůl | |
¼ | lžičky chilli vloček |
2 | lžíce bílého řeckého jogurtu |
2 | avokáda |
1 | mrkev |
4 | ředkvičky |
1 | jarní cibulka |
60 g | baby špenátu |
1 | lžička sezamového semínka |
1 | hrst čerstvého koriandru |
1 | limeta |
Postup přípravy
1. Quinou uvařte podle návodu.
2. V misce smíchejte na kostičky pokrájené kuřecí maso, sójovou omáčku, 5 ml rýžového octa, lžičku srirachy, lžičku sezamového a olivového oleje. Nechte 5 minut marinovat.
3. V malém rendlíku smíchejte zbylý rýžový ocet, vodu, med, lžičku soli, chilli vločky a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, vypněte oheň a přidejte pokrájené okurky. Nechte je 10 minut v nálevu odpočívat. Poté sceďte a dejte do lednice odpočívat.
4. Kuřecí maso opečte na lžíci oleje dozlatova. Dejte stranou.
5. V malé misce smíchejte jogurt se lžičkou srirachy.
6. Avokáda nakrájejte do vějířků, mrkev na tenké nudličky, ředkvičky na tenké plátky a jarní cibulku na tenká kolečka.
7. Do misek vrstvěte quinou, kuřecí maso, nakládanou okurku, baby špenát, avokádo, mrkev a ředkvičky. Posypte jarní cibulkou, trochou sezamových semínek, koriandrem a nakonec přidejte pikantní jogurt a klínek limety.
TIP : přidejte špenát z naší Tržnice
Vitamín K - zdroj vitaminu K, který přispívá k normální srážlivosti krve