Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí poke miska

Kuřecí poke miska

Ingredience

320 g quinoy
450 g kuřecích prsou
60 ml sójové omáčky
125 ml rýžového octa
2 lžičky srirachy
1 lžička sezamového oleje
1 lžička olivového oleje
250 g mini okurek
120 ml vody
80 ml medu
sůl
¼ lžičky chilli vloček
2 lžíce bílého řeckého jogurtu
2 avokáda
1 mrkev
4 ředkvičky
1 jarní cibulka
60 g baby špenátu
1 lžička sezamového semínka
1 hrst čerstvého koriandru
1 limeta

Postup přípravy

1. Quinou uvařte podle návodu.
2. V misce smíchejte na kostičky pokrájené kuřecí maso, sójovou omáčku, 5 ml rýžového octa, lžičku srirachy, lžičku sezamového a olivového oleje. Nechte 5 minut marinovat.
3. V malém rendlíku smíchejte zbylý rýžový ocet, vodu, med, lžičku soli, chilli vločky a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, vypněte oheň a přidejte pokrájené okurky. Nechte je 10 minut v nálevu odpočívat. Poté sceďte a dejte do lednice odpočívat.
4. Kuřecí maso opečte na lžíci oleje dozlatova. Dejte stranou.
5. V malé misce smíchejte jogurt se lžičkou srirachy.
6. Avokáda nakrájejte do vějířků, mrkev na tenké nudličky, ředkvičky na tenké plátky a jarní cibulku na tenká kolečka.
7. Do misek vrstvěte quinou, kuřecí maso, nakládanou okurku, baby špenát, avokádo, mrkev a ředkvičky. Posypte jarní cibulkou, trochou sezamových semínek, koriandrem a nakonec přidejte pikantní jogurt a klínek limety.

TIP : přidejte špenát z naší Tržnice
Vitamín K - zdroj vitaminu K, který přispívá k normální srážlivosti krve

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty