Kuřecí plátky s vinnou dijonskou omáčkou
Ingredience
20 ml | slunečnicového oleje |
3 | lžičky dijonské hořčice |
1 | lžíce hrubozrnné hořčice |
50 ml | bílého vína |
½ | lžíce sušeného tymiánu |
½ | lžíce sušeného rozmarýnu |
4 | lžičky sušeného česneku |
1 | lžička mleté papriky |
Sůl a pepř | |
100 ml | rajčatového pyré |
4 | kuřecí stehenní řízky |
500 g | brambor typu C |
20 g | másla |
200 ml | plnotučného mléka |
Postup přípravy
1. Ve střední míse promíchejte olej, obě hořčice, víno, tymián, rozmarýn, 2 lžičky sušeného česneku, papriku, sůl, pepř a rajčatové pyré. Řízky naložte do marinády a nechte 1 hodinu odležet v lednici.
2. Troubu předehřejte na 180 °C.
3. Maso i s omáčkou přemístěte do zapékací mísy a zakryté pečte 30 minut. Odkryjte a 10–15 minut dopékejte dozlatova, případně polijte výpekem.
4. Oloupané brambory uvařte doměkka, 20 minut. Slijte, vložte máslo, osolte, přisypte zbylý česnek, vlijte teplé mléko a opatrně rozmačkejte. Následně vyšlehejte na jemnou kaši.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY