Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuřecí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Co budete potřebovat

20 ml slunečnicového oleje
3 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
50 ml bílého vína
½ lžíce sušeného tymiánu
½ lžíce sušeného rozmarýnu
4 lžičky sušeného česneku
1 lžička mleté papriky
Sůl a pepř
100 ml rajčatového pyré
4 kuřecí stehenní řízky
500 g brambor typu C
20 g másla
200 ml plnotučného mléka

Jak na to?

1. Ve střední míse promíchejte olej, obě hořčice, víno, tymián, rozmarýn, 2 lžičky sušeného česneku, papriku, sůl, pepř a rajčatové pyré. Řízky naložte do marinády a nechte 1 hodinu odležet v lednici.
2. Troubu předehřejte na 180 °C.
3. Maso i s omáčkou přemístěte do zapékací mísy a zakryté pečte 30 minut. Odkryjte a 10–15 minut dopékejte dozlatova, případně polijte výpekem.
4. Oloupané brambory uvařte doměkka, 20 minut. Slijte, vložte máslo, osolte, přisypte zbylý česnek, vlijte teplé mléko a opatrně rozmačkejte. Následně vyšlehejte na jemnou kaši.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí plátky s vinnou dijonskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

20 ml slunečnicového oleje
3 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
50 ml bílého vína
½ lžíce sušeného tymiánu
½ lžíce sušeného rozmarýnu
4 lžičky sušeného česneku
1 lžička mleté papriky
Sůl a pepř
100 ml rajčatového pyré
4 kuřecí stehenní řízky
500 g brambor typu C
20 g másla
200 ml plnotučného mléka

Jak na to?

1. Ve střední míse promíchejte olej, obě hořčice, víno, tymián, rozmarýn, 2 lžičky sušeného česneku, papriku, sůl, pepř a rajčatové pyré. Řízky naložte do marinády a nechte 1 hodinu odležet v lednici.
2. Troubu předehřejte na 180 °C.
3. Maso i s omáčkou přemístěte do zapékací mísy a zakryté pečte 30 minut. Odkryjte a 10–15 minut dopékejte dozlatova, případně polijte výpekem.
4. Oloupané brambory uvařte doměkka, 20 minut. Slijte, vložte máslo, osolte, přisypte zbylý česnek, vlijte teplé mléko a opatrně rozmačkejte. Následně vyšlehejte na jemnou kaši.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty