
Kuřecí placičky s pohankou a zimním salátem
Ingredience
600 g | kuřecích prsních řízků |
3 | šalotky |
2cm | kus zázvoru |
2 | stroužky česneku |
½ | hrsti čerstvé bazalky |
1 | limeta |
2 | jarní cibulky |
1 | chilli paprička |
1 | lžíce rybí omáčky |
20 g | cukru |
sůl | |
pepř | |
1 | mrkev |
1 | jablko |
100 g | červeného zelí |
1 | lžíce olivového oleje |
60 g | majonézy |
2 | lžíce srirachy |
240 g | pohanky |
1 | salátová okurka |
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa očistěte a pomelte. Šalotkou oloupejte a nakrájejte najemno. Zázvor s česnekem oloupejte a pokrájejte najemno. Bazalku pokrájejte. Smíchejte krutí maso, šalotku, zázvor, česnek, bazalku, lžičku limetové kůry, jemně pokrájenou jarní cibulku, chilli papričku, rybí omáčku, 10 g cukru, sůl a pepř.
2. Z masové hmoty pomocí namočených rukou vytvořte stejně velké placičky. Nechte 20 minut odležet v lednici.
3. Mrkev a jablko omyjte a nahrubo nastrouhejte, zelí najemno nakrouhejte a jarní cibulku pokrájejte na tenká kolečka. Ingredience na salát promíchejte spolu se 2 lžícemi limetové šťávy, lžící olivového oleje a zbytkem cukru. Osolte a opepřete podle chuti.
4. Majonézu smíchejte se srirachou. Pohanku uvařte podle návodu na obalu.
5. Na rozpálené pánvi opékejte placičky dozlatova. Podávejte s pohankou, salátem, okurkou nakrájenou na tenké plátky a pikantní majonézou.
TIP : vyzkoušejte pohanku jako netradiční přílohu
železo – zdroj železa , který přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání