Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Ingredience

500 g kuřecích jater
75 g anglické slaniny v celku
40 ml portského vína
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
3 lžíce rostlinného oleje
100 g sádla
3 hrsti hladkolisté petrželky

Postup přípravy

1. Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2. Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3. V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty