×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Co budete potřebovat

500 g kuřecích jater
75 g anglické slaniny v celku
40 ml portského vína
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
3 lžíce rostlinného oleje
100 g sádla
3 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2. Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3. V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí paštika v petrželovém kabátku

Předkrm Snadné Chuťovky Párty Bez laktózy Magazín 11/2019 Počet porcí: 10
(0)

Co budete potřebovat

500 g kuřecích jater
75 g anglické slaniny v celku
40 ml portského vína
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
3 lžíce rostlinného oleje
100 g sádla
3 hrsti hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Očištěná kuřecí játra pokojové teploty rozmixujte spolu se slaninou v robotu. Přilijte portské, vsypte lístky tymiánu, 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete. Znovu promixujte dohladka.
2. Zapékací misku nebo formu o velikosti 23 x 7,5 x 7 cm na paštiku o délce 20 cm vymažte olejem a vyložte potravinovou fólií. Vlijte játrovou směs, překryjte fólií a pečte ve vodní lázni na 75 °C 50 minut. Po vychladnutí vložte do mrazáku.
3. V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte sádlo. Odstavte z ohně, vsypte petrželku, lžičku soli a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podchlazenou paštiku natřete petrželkovým sádlem ve třech vrstvách a vložte ješte na hodinu do lednice. 4. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty