1
Začněte marinádou na maso. Do mísy dejte citronovou kůru i šťávu, sušené i čerstvé oregano, sůl, česnek a zalijte olejem. Důkladně vše promíchejte Do mísy s marinádou dejte kuřecí paličky, potřete je ze všech stran a nechte marinovat.
2
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší hranolky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Brambory slijte a rozprostřete do pekáčku, mírně vytřeného olivovým olejem.
3
Předehřejte troubu na 200°C.
4
Lilek nakrájejte na kostky, osolte, nechte je „vypotit“, osušte a promíchejte je s cibulí, černými olivami a paprikou. Zeleninu osolte a naklaďte na brambory. Kuře vyndejte z marinády, položte na zeleninu. Rozkrojte paličky česneku a vložte je do pekáčku i se snítkami oregana. Vše přelijte zbylou marinádou, zakryjte alobalem a dejte péct na 30 minut.
5
Pak alobal sundejte, přidejte rajčata a pečte dalších 25 minut dozlatova. Po vytažení z trouby rozdrolte navrch sýr feta a před podáváním nechte jídlo 5 minut odpočívat.
1
Začněte marinádou na maso. Do mísy dejte citronovou kůru i šťávu, sušené i čerstvé oregano, sůl, česnek a zalijte olejem. Důkladně vše promíchejte Do mísy s marinádou dejte kuřecí paličky, potřete je ze všech stran a nechte marinovat.
2
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší hranolky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Brambory slijte a rozprostřete do pekáčku, mírně vytřeného olivovým olejem.
3
Předehřejte troubu na 200°C.
4
Lilek nakrájejte na kostky, osolte, nechte je „vypotit“, osušte a promíchejte je s cibulí, černými olivami a paprikou. Zeleninu osolte a naklaďte na brambory. Kuře vyndejte z marinády, položte na zeleninu. Rozkrojte paličky česneku a vložte je do pekáčku i se snítkami oregana. Vše přelijte zbylou marinádou, zakryjte alobalem a dejte péct na 30 minut.
5
Pak alobal sundejte, přidejte rajčata a pečte dalších 25 minut dozlatova. Po vytažení z trouby rozdrolte navrch sýr feta a před podáváním nechte jídlo 5 minut odpočívat.