Durum kebab
Durum kebab je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodný kebab s kuřecím masem, hummusem a čerstvou zeleninou, zabalený do křupavé tortilly. Ideální jídlo na cesty nebo pro chvíle, kdy nemáte moc času na vaření. Připravte si doma tento oblíbený street food a užijte si jeho autentickou chuť.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Balkánská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Tortilla pšeničná 4 ks
- Kuřecí prsní řízky 400 g
- Jogurt bílý 400 ml
- Koriandrová semínka 1 člž
- Kmín celý 2 člž
- Citronová šťáva 30 ml
- Olej olivový 3 plž
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Rajský protlak 2 plž
- Hummus BIO
- Sůl 1 člž
- Rajče
- Zelí červené
- Salát ledový
- Chilli omáčka
- Česnek 3,5 strouž.
- Pepř
- Tortilla pšeničná 4 ks
- Kuřecí prsní řízky 400 g
- Jogurt bílý 400 ml
- Koriandrová semínka 1 člž
- Kmín celý 2 člž
- Citronová šťáva 30 ml
- Olej olivový 3 plž
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Rajský protlak 2 plž
- Hummus BIO
- Sůl 1 člž
- Rajče
- Zelí červené
- Salát ledový
- Chilli omáčka
Příprava
- 1Na marinádu smíchejte 200 g bílého jogurtu, 3 drcené stroužky česneku, drcená koriandrová semínka, mletou papriku, kmín, rajčatové pyré, lžičku soli, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
- 2Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
- 3Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z 200 g jogurtu, lžíce oleje, lžičky citronové šťávy, půlky nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
- 4Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.
- 1Na marinádu smíchejte 200 g bílého jogurtu, 3 drcené stroužky česneku, drcená koriandrová semínka, mletou papriku, kmín, rajčatové pyré, lžičku soli, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Potřete s ní maso nakrájené na několik větších kusů. Dejte do lednice alespoň na tři hodiny marinovat. Pokud použijete na pečení dřevěné špejle, namočte je s předstihem do vody.
- 2Kousky masa napíchejte na špejle nebo grilovací jehly. Pekáč s vyšším okrajem nebo kastrol vyložte alobalem a položte do něj špízy tak, aby neležely na dně. Buď je opřete jedním koncem o stěnu, nebo položte volnými konci špejlí přes okraje. Vložte do trouby a pečte 60 minut dozlatova při teplotě 200 °C. Během pečení opakovaně potírejte výpečky a steklou marinádou. Upečené špízy podržte kolmo na prkénku a potom shora dolů odkrajujte plátky masa.
- 3Na každou tortillu dejte porci hummusu, nakrájené zeleniny a masa. Pokapejte jednoduchou jogurtovou zálivkou, kterou připravíte z 200 g jogurtu, lžíce oleje, lžičky citronové šťávy, půlky nasekaného stroužku česneku, soli a pepře. Pro pikantní verzi přidejte trochu omáčky sriracha. Pevně zarolujte, aby byl kebab z obou stran uzavřený.
- 4Krátce zapečte v kontaktním grilu nebo toustovači. Překrojte na dvě poloviny a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







