
Kuřecí paličky se sýrem feta a oreganem
Ingredience
6 | kuřecích paliček |
4 | větší brambory |
sůl | |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | lilek |
2 | červené cibule, nakrájené na klínky |
12 | černých oliv |
1 | červená paprika, nakrájená na kostky |
2 | paličky česneku |
3 | snítky oregana |
3 | větší rajčata, nakrájená |
1 | balíček sýra feta |
Na marinádu | |
---|---|
2 | lžičky strouhané citronové kůry |
šťáva ze 2–3 citronů | |
1 | lžíce sušeného oregana |
lístky ze 3 snítek čerstvého oregana | |
½ | lžičky soli |
3 | stroužky česneku, prolisované |
5 | lžic olivového oleje |
Postup přípravy
Začněte marinádou na maso. Do mísy dejte citronovou kůru i šťávu, sušené i čerstvé oregano, sůl, česnek a zalijte olejem. Důkladně vše promíchejte Do mísy s marinádou dejte kuřecí paličky, potřete je ze všech stran a nechte marinovat.
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší hranolky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Brambory slijte a rozprostřete do pekáčku, mírně vytřeného olivovým olejem.
Předehřejte troubu na 200°C.
Lilek nakrájejte na kostky, osolte, nechte je „vypotit“, osušte a promíchejte je s cibulí, černými olivami a paprikou. Zeleninu osolte a naklaďte na brambory. Kuře vyndejte z marinády, položte na zeleninu. Rozkrojte paličky česneku a vložte je do pekáčku i se snítkami oregana. Vše přelijte zbylou marinádou, zakryjte alobalem a dejte péct na 30 minut.
Pak alobal sundejte, přidejte rajčata a pečte dalších 25 minut dozlatova. Po vytažení z trouby rozdrolte navrch sýr feta a před podáváním nechte jídlo 5 minut odpočívat.