Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 kuřecích paliček
4 větší brambory
sůl
1 lžíce olivového oleje
1 lilek
2 červené cibule, nakrájené na klínky
12 černých oliv
1 červená paprika, nakrájená na kostky
2 paličky česneku
3 snítky oregana
3 větší rajčata, nakrájená
1 balíček sýra feta
Na marinádu
2 lžičky strouhané citronové kůry
šťáva ze 2–3 citronů
1 lžíce sušeného oregana
lístky ze 3 snítek čerstvého oregana
½ lžičky soli
3 stroužky česneku, prolisované
5 lžic olivového oleje

Postup přípravy

Začněte marinádou na maso. Do mísy dejte citronovou kůru i šťávu, sušené i čerstvé oregano, sůl, česnek a zalijte olejem. Důkladně vše promíchejte Do mísy s marinádou dejte kuřecí paličky, potřete je ze všech stran a nechte marinovat.
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší hranolky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Brambory slijte a rozprostřete do pekáčku, mírně vytřeného olivovým olejem.
Předehřejte troubu na 200°C.
Lilek nakrájejte na kostky, osolte, nechte je „vypotit“, osušte a promíchejte je s cibulí, černými olivami a paprikou. Zeleninu osolte a naklaďte na brambory. Kuře vyndejte z marinády, položte na zeleninu. Rozkrojte paličky česneku a vložte je do pekáčku i se snítkami oregana. Vše přelijte zbylou marinádou, zakryjte alobalem a dejte péct na 30 minut.
Pak alobal sundejte, přidejte rajčata a pečte dalších 25 minut dozlatova. Po vytažení z trouby rozdrolte navrch sýr feta a před podáváním nechte jídlo 5 minut odpočívat.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty