
Kuřecí paličky po portugalsku
Ingredience
1 | lžíce uzené papriky |
1 | lžička kayenského pepře |
1 | lžička mletého kmínu |
1 a ½ | lžíce sušeného oregana |
60 ml | extra panenského olivového oleje |
2 | lžíce červeného vinného octa |
1 | lžíce hnědého cukru |
mořská sůl a čerstvě mletý pepř | |
3 | stroužky česneku, rozdrcené |
12 | kuřecích paliček |
2 | plátky bílého chleba, natrhané na kusy |
80 ml | vody |
citronové klínky k servírování |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 250 °C. Papriku, kayenský pepř, kmín a oregano dejte do velké mísy. Přilijte olej a 1 lžíci octa, přidejte cukr, sůl a pepř a promíchejte. 2 lžíce marinády odeberte stranou. Přidejte česnek a kuřecí paličky a vše dobře promíchejte nejlépe rukou, aby se paličky marinádou dobře obalily. Pak je přesuňte do zapékací mísy a pečte 20–30 minut dozlatova. Zatímco se maso peče, dejte do mixéru chléb, vodu, zbylou marinádu a ocet a zpracujte na omáčku. Paličky podávejte s omáčkou a citronovými klínky.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod