Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce uzené papriky
1 lžička kayenského pepře
1 lžička mletého kmínu
1 a ½ lžíce sušeného oregana
60 ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hnědého cukru
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
3 stroužky česneku, rozdrcené
12 kuřecích paliček
2 plátky bílého chleba, natrhané na kusy
80 ml vody
citronové klínky k servírování

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 250 °C. Papriku, kayenský pepř, kmín a oregano dejte do velké mísy. Přilijte olej a 1 lžíci octa, přidejte cukr, sůl a pepř a promíchejte. 2 lžíce marinády odeberte stranou. Přidejte česnek a kuřecí paličky a vše dobře promíchejte nejlépe rukou, aby se paličky marinádou dobře obalily. Pak je přesuňte do zapékací mísy a pečte 20–30 minut dozlatova. Zatímco se maso peče, dejte do mixéru chléb, vodu, zbylou marinádu a ocet a zpracujte na omáčku. Paličky podávejte s omáčkou a citronovými klínky.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty