×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí paličky po portugalsku

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí paličky po portugalsku

Co budete potřebovat

1 lžíce uzené papriky
1 lžička kayenského pepře
1 lžička mletého kmínu
1 a ½ lžíce sušeného oregana
60 ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hnědého cukru
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
3 stroužky česneku, rozdrcené
12 kuřecích paliček
2 plátky bílého chleba, natrhané na kusy
80 ml vody
citronové klínky k servírování

Jak na to?

Troubu předehřejte na 250 °C. Papriku, kayenský pepř, kmín a oregano dejte do velké mísy. Přilijte olej a 1 lžíci octa, přidejte cukr, sůl a pepř a promíchejte. 2 lžíce marinády odeberte stranou. Přidejte česnek a kuřecí paličky a vše dobře promíchejte nejlépe rukou, aby se paličky marinádou dobře obalily. Pak je přesuňte do zapékací mísy a pečte 20–30 minut dozlatova. Zatímco se maso peče, dejte do mixéru chléb, vodu, zbylou marinádu a ocet a zpracujte na omáčku. Paličky podávejte s omáčkou a citronovými klínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí paličky po portugalsku

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 lžíce uzené papriky
1 lžička kayenského pepře
1 lžička mletého kmínu
1 a ½ lžíce sušeného oregana
60 ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hnědého cukru
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
3 stroužky česneku, rozdrcené
12 kuřecích paliček
2 plátky bílého chleba, natrhané na kusy
80 ml vody
citronové klínky k servírování

Jak na to?

Troubu předehřejte na 250 °C. Papriku, kayenský pepř, kmín a oregano dejte do velké mísy. Přilijte olej a 1 lžíci octa, přidejte cukr, sůl a pepř a promíchejte. 2 lžíce marinády odeberte stranou. Přidejte česnek a kuřecí paličky a vše dobře promíchejte nejlépe rukou, aby se paličky marinádou dobře obalily. Pak je přesuňte do zapékací mísy a pečte 20–30 minut dozlatova. Zatímco se maso peče, dejte do mixéru chléb, vodu, zbylou marinádu a ocet a zpracujte na omáčku. Paličky podávejte s omáčkou a citronovými klínky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty