Kuřecí maso v sezamové krustě
Ingredience
2 | sáčky rýže parboiled |
1 | balení kuřecích prsních a stehenních řízků |
Sůl, pepř | |
2 | vejce |
50 g | bílých sezamových semínek |
40 g | černých sezamových semínek |
4 | lžíce slunečnicového oleje |
1 | salátová okurka |
3 | mrkve |
1 | svazek ředkviček |
1 | mango |
40 g | nesolených arašídů |
1 | lžíce rýžového octa |
1 | lžíce třtinového cukru |
2 | limety |
1 | lžička chilli vloček |
1 | hrst čerstvého koriandru |
Postup přípravy
1. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
2. Kuřecí prsa podélně rozpulte, pak všechno maso osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků. Maso obalte v bílcích, následně ve směsi sezamových semínek. V hlubší pánvi rozehřejte olej a zvolna na ní maso opékejte, z každé strany 7–10 minut.
3. Zeleninu a mango nakrájejte na tenké nudličky, ředkvičky na plátky. Arašídy nahrubo nasekejte. Vše dobře promíchejte v míse spolu s dresinkem z rýžového octa, cukru, limetové šťávy a chilli.
4. Maso podávejte se salátem, rýží a koriandrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY