Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGratinovaný lilek
Albert logoAlbert logo
Gratinovaný lilek

Gratinovaný lilek

Voňavý letní recept si připravte dopředu a vezměte s sebou třeba na víkend na chalupu.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Olej olivový
  • Lilek 2 ks
  • Zakysaná smetana bez laktózy BIO 150 ml
  • Petržel hladkolistá 3 snít.
  • Bazalka čerstvá 6 snít.
  • Parmazán 70 g
  • Pepř
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Olej olivový
  • Lilek 2 ks
  • Zakysaná smetana bez laktózy BIO 150 ml
  • Petržel hladkolistá 3 snít.
  • Bazalka čerstvá 6 snít.
  • Parmazán 70 g
  • Pepř
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl

Příprava

1
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
2
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
3
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
4
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
5
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
6
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.
1
Lilky nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Rozehřejte grilovací pánev a přidejte olivový olej. Plátky lilku opečte z obou stran.
2
V misce smíchejte zakysanou smetanu, nasekané bylinky, sůl a pepř.
3
Do stolního mixéru vložte krájená rajčata, stroužky česneku nakrájené na menší kousky, bazalku, třtinový cukr, sůl a pepř. Rozmixujte do hladké směsi.
4
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací misky vymažte olivovým olejem.
5
Do zapékacích misek začněte vrstvit nejdříve grilované lilky, ty potřete rajčatovou omáčkou, zasypte strouhaným parmazánem a tento proces opakujte, dokud nebudete mít plnou zapékací misku. Na závěr potřete vrstvou ochucené zakysané smetany a zasypte parmezánem.
6
Pečte 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním nechte lehce vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.