Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí maso na žampionech a bílém víně

Kuřecí maso na žampionech a bílém víně

Ingredience

20 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
800 g kuřecích prsních řízků
100 g slaniny v celku
1 šalotka
1 bobkový list
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
150 g žampionů
2 mrkve
150 ml bílého vína (Tramín červený)
200 ml vody
1 kostka kuřecího bujónu
200 ml smetany (12 %)

Postup přípravy

1. Na másle s trochou oleje zprudka opečte
osolené a opepřené kuřecí maso.

2. Vyjměte, vsypte najemno nakrájenou slaninu, šalotku, bobkový list, rozmarýn a tymián. Opékejte 3 minuty. Přidejte plátky očištěných žampionů a opékejte další 3 minuty. Vsypte na kolečka nakrájené mrkve, promíchejte a podlijte bílým vínem. Nechte odpařit alkohol, vlijte vodu a rozdrobte bujón. Opět zamíchejte.

3. Na mírném ohni duste 40 minut. Před koncem dušení zjemněte smetanou, osolte a opepřete.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty