Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí maso na žampionech a bílém víně

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Kuřecí maso na žampionech a bílém víně

Co budete potřebovat

20 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
800 g kuřecích prsních řízků
100 g slaniny v celku
1 šalotka
1 bobkový list
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
150 g žampionů
2 mrkve
150 ml bílého vína (Tramín červený)
200 ml vody
1 kostka kuřecího bujónu
200 ml smetany (12 %)

Jak na to?

1. Na másle s trochou oleje zprudka opečte
osolené a opepřené kuřecí maso.

2. Vyjměte, vsypte najemno nakrájenou slaninu, šalotku, bobkový list, rozmarýn a tymián. Opékejte 3 minuty. Přidejte plátky očištěných žampionů a opékejte další 3 minuty. Vsypte na kolečka nakrájené mrkve, promíchejte a podlijte bílým vínem. Nechte odpařit alkohol, vlijte vodu a rozdrobte bujón. Opět zamíchejte.

3. Na mírném ohni duste 40 minut. Před koncem dušení zjemněte smetanou, osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí maso na žampionech a bílém víně

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 10/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

20 g másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
800 g kuřecích prsních řízků
100 g slaniny v celku
1 šalotka
1 bobkový list
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
150 g žampionů
2 mrkve
150 ml bílého vína (Tramín červený)
200 ml vody
1 kostka kuřecího bujónu
200 ml smetany (12 %)

Jak na to?

1. Na másle s trochou oleje zprudka opečte
osolené a opepřené kuřecí maso.

2. Vyjměte, vsypte najemno nakrájenou slaninu, šalotku, bobkový list, rozmarýn a tymián. Opékejte 3 minuty. Přidejte plátky očištěných žampionů a opékejte další 3 minuty. Vsypte na kolečka nakrájené mrkve, promíchejte a podlijte bílým vínem. Nechte odpařit alkohol, vlijte vodu a rozdrobte bujón. Opět zamíchejte.

3. Na mírném ohni duste 40 minut. Před koncem dušení zjemněte smetanou, osolte a opepřete.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty