
Kuřecí maso na žampionech a bílém víně
Ingredience
20 g | másla |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
sůl, pepř | |
800 g | kuřecích prsních řízků |
100 g | slaniny v celku |
1 | šalotka |
1 | bobkový list |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
150 g | žampionů |
2 | mrkve |
150 ml | bílého vína (Tramín červený) |
200 ml | vody |
1 | kostka kuřecího bujónu |
200 ml | smetany (12 %) |
Postup přípravy
1. Na másle s trochou oleje zprudka opečte
osolené a opepřené kuřecí maso.
2. Vyjměte, vsypte najemno nakrájenou slaninu, šalotku, bobkový list, rozmarýn a tymián. Opékejte 3 minuty. Přidejte plátky očištěných žampionů a opékejte další 3 minuty. Vsypte na kolečka nakrájené mrkve, promíchejte a podlijte bílým vínem. Nechte odpařit alkohol, vlijte vodu a rozdrobte bujón. Opět zamíchejte.
3. Na mírném ohni duste 40 minut. Před koncem dušení zjemněte smetanou, osolte a opepřete.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod