Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4–6 kuřecích horních stehen
2 lžičky kurkumy
1 lžíce Garam Masala
sůl
2 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule
3 stroužky česneku AQ
500 ml kuřecího vývaru
hrst zelených oliv (nemusí být)
1 citron
250 g kuskusu
svazek petržele AQ

Postup přípravy

Kuřecí kousky omyjte a očistěte. Kurkumu smíchejte s kořením Garam Masala a špetkou soli a v polovině směsi maso obalte. V hrnci rozpalte 1 lžíci oleje a pak na něm z obou stran opečte maso – asi 3 minuty z každé strany. Vyjměte ho z pánve a dejte stranou. Naopak do pánve dejte zbytek oleje a opečte na něm cibuli. Po asi 8 minutách opékání přidejte česnek a zbytek kořenicí směsi a opékejte 1 minutu. Vlijte vývar, přidejte olivy a přiveďte k varu. Pak do pánve vraťte maso, přiklopte a nechte probublávat 35–40 minut. Pak maso opět vyjměte a udržujte teplé. Do pánve vmíchejte šťávu a kůru z citronu a kuskus. Promíchejte, aby se obalil cibulovou směsí, a zalijte vodou, aby byl ponořený. Přiklopte a nechte 5 minut stát. Vmíchejte asi polovinu petržele, vraťte maso a posypte zbytkem bylinky.

Pomohl vám recept?
147hodnocení4

Další videorecepty