×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí kari v kokosovém mléce

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Kuřecí kari v kokosovém mléce

Co budete potřebovat

200 g jasmínové rýže
250 g kuřecích stehenních řízků Albert
3 lžíce sezamového oleje
2 lžíce červené kari pasty
4cm kousek zázvoru
1 žlutá chilli paprička
1 červená chilli paprička
2 stroužky česneku
1 lžička rybí omáčky
200 g sterilované cizrny
400 ml kokosového mléka
1 limetka
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
2. Očištěné maso rozkrájejte na menší kousky a dejte stranou.
3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte kari pastu a opékejte 2 minuty. Vsypte polovinu zázvoru oloupaného a pokrájeného na tenké nudličky, chilli papričky na kolečka, pár si nechte na dozdobení, a plátky česneku.
4. Vsypte maso a dalších 5 minut opékejte. Vmíchejte rybí omáčku, restujte 2 minuty, vsypte cizrnu, podlijte promíchaným kokosovým mlékem, zakapejte limetkovou šťávou, přisypte půl hrsti nasekaného koriandru a 2 minuty povařte.
5. Podávejte s vařenou rýží, posypané koriandrem, chilli papričkami a nudličkami čerstvého zázvoru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí kari v kokosovém mléce

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Videorecept Magazín 11/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)
Jestliže doma nemáte rybí omáčku, přidejte do směsi 1 limetku navíc. Na ozdobu můžete použít kousky kokosu.

Co budete potřebovat

200 g jasmínové rýže
250 g kuřecích stehenních řízků Albert
3 lžíce sezamového oleje
2 lžíce červené kari pasty
4cm kousek zázvoru
1 žlutá chilli paprička
1 červená chilli paprička
2 stroužky česneku
1 lžička rybí omáčky
200 g sterilované cizrny
400 ml kokosového mléka
1 limetka
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
2. Očištěné maso rozkrájejte na menší kousky a dejte stranou.
3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte kari pastu a opékejte 2 minuty. Vsypte polovinu zázvoru oloupaného a pokrájeného na tenké nudličky, chilli papričky na kolečka, pár si nechte na dozdobení, a plátky česneku.
4. Vsypte maso a dalších 5 minut opékejte. Vmíchejte rybí omáčku, restujte 2 minuty, vsypte cizrnu, podlijte promíchaným kokosovým mlékem, zakapejte limetkovou šťávou, přisypte půl hrsti nasekaného koriandru a 2 minuty povařte.
5. Podávejte s vařenou rýží, posypané koriandrem, chilli papričkami a nudličkami čerstvého zázvoru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty