
Kuřecí kari v kokosovém mléce
Jestliže doma nemáte rybí omáčku, přidejte do směsi 1 limetku navíc. Na ozdobu můžete použít kousky kokosu.
Ingredience
200 g | jasmínové rýže |
250 g | kuřecích stehenních řízků Albert |
3 | lžíce sezamového oleje |
2 | lžíce červené kari pasty |
4cm | kousek zázvoru |
1 | žlutá chilli paprička |
1 | červená chilli paprička |
2 | stroužky česneku |
1 | lžička rybí omáčky |
200 g | sterilované cizrny |
400 ml | kokosového mléka |
1 | limetka |
1 | hrst čerstvého koriandru |
Postup přípravy
1. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
2. Očištěné maso rozkrájejte na menší kousky a dejte stranou.
3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte kari pastu a opékejte 2 minuty. Vsypte polovinu zázvoru oloupaného a pokrájeného na tenké nudličky, chilli papričky na kolečka, pár si nechte na dozdobení, a plátky česneku.
4. Vsypte maso a dalších 5 minut opékejte. Vmíchejte rybí omáčku, restujte 2 minuty, vsypte cizrnu, podlijte promíchaným kokosovým mlékem, zakapejte limetkovou šťávou, přisypte půl hrsti nasekaného koriandru a 2 minuty povařte.
5. Podávejte s vařenou rýží, posypané koriandrem, chilli papričkami a nudličkami čerstvého zázvoru.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
52hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod