Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí kari v kokosovém mléce

Kuřecí kari v kokosovém mléce

Jestliže doma nemáte rybí omáčku, přidejte do směsi 1 limetku navíc. Na ozdobu můžete použít kousky kokosu.

Ingredience

200 g jasmínové rýže
250 g kuřecích stehenních řízků Albert
3 lžíce sezamového oleje
2 lžíce červené kari pasty
4cm kousek zázvoru
1 žlutá chilli paprička
1 červená chilli paprička
2 stroužky česneku
1 lžička rybí omáčky
200 g sterilované cizrny
400 ml kokosového mléka
1 limetka
1 hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
2. Očištěné maso rozkrájejte na menší kousky a dejte stranou.
3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte kari pastu a opékejte 2 minuty. Vsypte polovinu zázvoru oloupaného a pokrájeného na tenké nudličky, chilli papričky na kolečka, pár si nechte na dozdobení, a plátky česneku.
4. Vsypte maso a dalších 5 minut opékejte. Vmíchejte rybí omáčku, restujte 2 minuty, vsypte cizrnu, podlijte promíchaným kokosovým mlékem, zakapejte limetkovou šťávou, přisypte půl hrsti nasekaného koriandru a 2 minuty povařte.
5. Podávejte s vařenou rýží, posypané koriandrem, chilli papričkami a nudličkami čerstvého zázvoru.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
52hodnocení3

Další videorecepty