×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí karí s mangem
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Orientální ,

Kuřecí karí s mangem

Co budu potřebovat

500 g kuřecích stehenních řízků
sůl
2 lžičky kurkumy
2 lžíce oleje
2 cibule
2 manga
6 lžic kari pasty
100 g zázvoru
2 lžičky mletého kmínu
400g plechovka kokosového mléka
600 ml kuřecího vývaru
Petrželka
rýže basmati

Jak na to?

Maso pokrájejte a smíchejte se solí a lžičkou kurkumy. Pak jej zprudka osmahněte na oleji. Vyjměte z pánve. Vsypte 1 nasekanou cibuli a po 5 mi­nutách i dužinu z jednoho manga rozmixovanou s kari pastou, zázvorem a druhou cibulí. Přidejte zbylou kurku­mu, kmín, maso, kokosové mléko i vý­var. Přiklopené vařte 50 minut. Přidejte nakrájenou dužinu z druhého manga, dosolte. Jezte s rýží a petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Domácí mangová zmrzlina s banánem

    Zmrzlina nad 60 minut
  • Mangový cheesecake

    Dezert nad 60 minut
  • Carpaccio z manga s mozzarellou a chilli

    Vegetariánské 15 minut