Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí kapsa s kozím sýrem

Kuřecí kapsa s kozím sýrem

Kuřecí prsa plněná jemným kozím sýrem, špenátem a rajčaty jsou skvělou volbou, pokud potřebujete rychlou, ale přesto slavnostnější večeři. Náš horký tip na tento měsíc.

Ingredience

4 kuřecí prsa
sůl, pepř
4 lžíce olivového oleje
150 g pasteveckého kozího sýra
4 lžíce krájených loupaných rajčat
4 hrsti baby špenátu
500 g brambor
150 g bezlepkové slaniny vcelku
50 g másla

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Kuřecí prsa podélně rozřízněte tak, aby z nich vznikl větší jednotný kus, můžete je ještě lehce naklepat.
Maso osolte a opepřete, potřete olejem, vyskládejte kozím sýrem nakrájeným na plátky a do první třetiny masa přidejte dvě lžíce rajčat s hrstí špenátových listů.
Bližší okraj masa přehněte přes hromádku zeleniny a zarolujte. Na konci spojte párátkem. Vložte do zapékací misky vytřené olejem a dejte péct na 25 minut.
Mezitím uvařte brambory, slaninu nakrájejte na malé kostičky a opečte v pánvi. Do scezených brambor přidejte máslo, sůl a pepř, rozšťouchejte a nakonec přisypte slaninu.
Ještě lehce promíchejte, podle potřeby dosolte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty