Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMíchaná vejce s lívanečky z podmáslí
Albert logoAlbert logo
  • Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí

Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí

Míchaná vejce s lívanečky z podmáslí
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Snídaně

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Oregano čerstvé 8 snít.
  • Žampiony hnědé 400 g
  • Vejce 12 ks
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Droždí sušené 1,3 člž
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Mléko 175 ml
  • Mouka hladká 225 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Sůl 1 člž
  • Podmáslí 225 ml
  • Máslo 70 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Oregano čerstvé 8 snít.
  • Žampiony hnědé 400 g
  • Vejce 12 ks
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Droždí sušené 1,3 člž
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Mléko 175 ml
  • Mouka hladká 225 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Sůl 1 člž
  • Podmáslí 225 ml
  • Máslo 70 g

Příprava

1
Nejprve se pusťte do lívanečků z pod­máslí. V míse smíchejte cukr a droždí, přilijte vlažné mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo, lehce promíchejte a dejte na 5 minut stranou, aby se na povrchu začaly tvořit malé puchýřky. V jiné míse smíchejte mouku a sůl, poté přidejte drožďovou směs a podmáslí a umíchejte do hladkého těsta. Přetáhněte potravi­nářskou fólií a nechte hodinu odpočívat. Jedlou sodu rozmíchejte ve lžíci teplé vody a vmíchejte k těstu. Nechte dalších 30 minut odpočívat.
2
Máslo navíc rozdělte do lívanečníku a postupně v něm opékejte lívance. Udržujte je teplé, abyste si je k vejcím dobře vychutnali.
3
Asi 20 g másla a olej rozehřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte snítky oregana a 2 minuty je opékejte dokřupava – pak dejte stranou. Do pánve dejte houby a opeč­te je dozlatova. Dejte stranou. Vejce našlehejte se smetanou, solí a pepřem. Zbylé máslo (je to ještě 10 g) rozehřejte v čisté pánvi, vlijte vejce a 30 sekund je nechte bez míchání, teprve pak je dřevěnou špachtlí promíchejte a opeč­te, aby zpevnila. Podávejte ozdobené oreganem, spolu s houbami a lívanečky pokladenými plátky másla.
1
Nejprve se pusťte do lívanečků z pod­máslí. V míse smíchejte cukr a droždí, přilijte vlažné mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo, lehce promíchejte a dejte na 5 minut stranou, aby se na povrchu začaly tvořit malé puchýřky. V jiné míse smíchejte mouku a sůl, poté přidejte drožďovou směs a podmáslí a umíchejte do hladkého těsta. Přetáhněte potravi­nářskou fólií a nechte hodinu odpočívat. Jedlou sodu rozmíchejte ve lžíci teplé vody a vmíchejte k těstu. Nechte dalších 30 minut odpočívat.
2
Máslo navíc rozdělte do lívanečníku a postupně v něm opékejte lívance. Udržujte je teplé, abyste si je k vejcím dobře vychutnali.
3
Asi 20 g másla a olej rozehřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte snítky oregana a 2 minuty je opékejte dokřupava – pak dejte stranou. Do pánve dejte houby a opeč­te je dozlatova. Dejte stranou. Vejce našlehejte se smetanou, solí a pepřem. Zbylé máslo (je to ještě 10 g) rozehřejte v čisté pánvi, vlijte vejce a 30 sekund je nechte bez míchání, teprve pak je dřevěnou špachtlí promíchejte a opeč­te, aby zpevnila. Podávejte ozdobené oreganem, spolu s houbami a lívanečky pokladenými plátky másla.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.