Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí bio stehna v paprikovém ragú

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Kuřecí bio stehna v paprikovém ragú

Co budete potřebovat

4 lžíce slunečnicového oleje
sůl
4 kuřecí stehna s kostí a kůží NP Bio
2 šalotky
3 stroužky česneku NP Bio
3 snítky čerstvého tymiánu
2 červené papriky NP Bio
1/4 lžičky pepře
2 lžičky mleté papriky
70 g rajčatového protlaku
250 ml vody
1 kuřecí bujón NP Bio
500 g nových brambor
1 lžička hrubozrnné soli

Jak na to?

1. V hrnci vhodném do trouby na rozpáleném oleji zprudka opečte očištěná, nasolená kuřecí stehna. Vyjměte a nechte stranou.
2. Vsypte najemno nakrájenou šalotku, celé stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a orestujte dosklovata. Přisypte nudličky papriky a opékejte 2 minuty. Osolte, opepřete, zasypte mletou paprikou, vmíchejte protlak, podlijte vodou a rozdrobte bujón. Promíchejte a vložte zpátky maso. Přiklopte a pečte na 160 °C po dobu jedné hodiny.
3. Brambory vařte 15 minut ve slupce, slijte. Po mírném vychladnutí nakrájejte podélně na polovinu a opečte v pánvi dozlatova. Osolte hrubozrnnou solí a opepřete.
4. Kuřecí stehna před dopečením odkryjte a pečte 10 minut odklopená na 180 °C.
5. Podávejte s brambory, ozdobené tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí bio stehna v paprikovém ragú

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 9/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 lžíce slunečnicového oleje
sůl
4 kuřecí stehna s kostí a kůží NP Bio
2 šalotky
3 stroužky česneku NP Bio
3 snítky čerstvého tymiánu
2 červené papriky NP Bio
1/4 lžičky pepře
2 lžičky mleté papriky
70 g rajčatového protlaku
250 ml vody
1 kuřecí bujón NP Bio
500 g nových brambor
1 lžička hrubozrnné soli

Jak na to?

1. V hrnci vhodném do trouby na rozpáleném oleji zprudka opečte očištěná, nasolená kuřecí stehna. Vyjměte a nechte stranou.
2. Vsypte najemno nakrájenou šalotku, celé stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a orestujte dosklovata. Přisypte nudličky papriky a opékejte 2 minuty. Osolte, opepřete, zasypte mletou paprikou, vmíchejte protlak, podlijte vodou a rozdrobte bujón. Promíchejte a vložte zpátky maso. Přiklopte a pečte na 160 °C po dobu jedné hodiny.
3. Brambory vařte 15 minut ve slupce, slijte. Po mírném vychladnutí nakrájejte podélně na polovinu a opečte v pánvi dozlatova. Osolte hrubozrnnou solí a opepřete.
4. Kuřecí stehna před dopečením odkryjte a pečte 10 minut odklopená na 180 °C.
5. Podávejte s brambory, ozdobené tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty