Kuřecí bio stehna v paprikovém ragú
Ingredience
4 | lžíce slunečnicového oleje |
sůl | |
4 | kuřecí stehna s kostí a kůží NP Bio |
2 | šalotky |
3 | stroužky česneku NP Bio |
3 | snítky čerstvého tymiánu |
2 | červené papriky NP Bio |
1/4 | lžičky pepře |
2 | lžičky mleté papriky |
70 g | rajčatového protlaku |
250 ml | vody |
1 | kuřecí bujón NP Bio |
500 g | nových brambor |
1 | lžička hrubozrnné soli |
Postup přípravy
1. V hrnci vhodném do trouby na rozpáleném oleji zprudka opečte očištěná, nasolená kuřecí stehna. Vyjměte a nechte stranou.
2. Vsypte najemno nakrájenou šalotku, celé stroužky česneku, 2 snítky tymiánu a orestujte dosklovata. Přisypte nudličky papriky a opékejte 2 minuty. Osolte, opepřete, zasypte mletou paprikou, vmíchejte protlak, podlijte vodou a rozdrobte bujón. Promíchejte a vložte zpátky maso. Přiklopte a pečte na 160 °C po dobu jedné hodiny.
3. Brambory vařte 15 minut ve slupce, slijte. Po mírném vychladnutí nakrájejte podélně na polovinu a opečte v pánvi dozlatova. Osolte hrubozrnnou solí a opepřete.
4. Kuřecí stehna před dopečením odkryjte a pečte 10 minut odklopená na 180 °C.
5. Podávejte s brambory, ozdobené tymiánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY