Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g kuřecích prsou
1 cibule
2 stroužky česneku
300 g dýně Hokkaidó
30 ml slunečnicového oleje
1 kostka kuřecího bujónu
350 ml vody
sůl, pepř
125 g zakysané smetany
500 g rýže basmati Albert Excellent
1 snítka čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Kuře očistěte a nakrájejte na kostičky. Očištěnou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kostky.

2. V hrnci rozpalte olej a vmíchejte kuřecí maso. Opékejte 5 minut, pak dejte stranou.

3. Na výpeku z masa orestujte cibuli a česnek. Pak vmíchejte dýni a restujte další 2 minuty. Vodu přiveďte k varu a pak v ní rozmíchejte bujón. Dýni zalijte připraveným bujónem a vařte 15 minut do změknutí dýně. Osolte, opepřete. Pak vmíchejte smetanu a orestované maso.

4. Rýži uvařte dle návodu na obalu.

5. Kuřecí kousky servírujte s uvařenou rýží a ozdobené koriandrem.

Pomohl vám recept?
34hodnocení4

Další videorecepty