Kuře v dýňové omáčce s rýží
Ingredience
600 g | kuřecích prsou |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
300 g | dýně Hokkaidó |
30 ml | slunečnicového oleje |
1 | kostka kuřecího bujónu |
350 ml | vody |
sůl, pepř | |
125 g | zakysané smetany |
500 g | rýže basmati Albert Excellent |
1 | snítka čerstvého koriandru |
Postup přípravy
1. Kuře očistěte a nakrájejte na kostičky. Očištěnou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Očištěnou dýni nakrájejte na větší kostky.
2. V hrnci rozpalte olej a vmíchejte kuřecí maso. Opékejte 5 minut, pak dejte stranou.
3. Na výpeku z masa orestujte cibuli a česnek. Pak vmíchejte dýni a restujte další 2 minuty. Vodu přiveďte k varu a pak v ní rozmíchejte bujón. Dýni zalijte připraveným bujónem a vařte 15 minut do změknutí dýně. Osolte, opepřete. Pak vmíchejte smetanu a orestované maso.
4. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
5. Kuřecí kousky servírujte s uvařenou rýží a ozdobené koriandrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY