×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Co budete potřebovat

4 plátky slaniny, nakrájené na kousky
70 g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžičky provensálského koření
8 horních kuřecích stehen s kůží
1–2 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
120 ml bílého vína
240 ml kuřecího vývaru
petrželka na ozdobu
čerstvé bílé pečivo, nejlépe rustikální šnek olivový

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Hlavní chod Snadné Petržel kadeřavá Magazín 11/2016 Počet porcí: 4-6
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 plátky slaniny, nakrájené na kousky
70 g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžičky provensálského koření
8 horních kuřecích stehen s kůží
1–2 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
120 ml bílého vína
240 ml kuřecího vývaru
petrželka na ozdobu
čerstvé bílé pečivo, nejlépe rustikální šnek olivový

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.