×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Co budete potřebovat

4 plátky slaniny, nakrájené na kousky
70 g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžičky provensálského koření
8 horních kuřecích stehen s kůží
1–2 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
120 ml bílého vína
240 ml kuřecího vývaru
petrželka na ozdobu
čerstvé bílé pečivo, nejlépe rustikální šnek olivový

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře se slaninou a omáčkou z bílého vína

Hlavní chod Snadné Magazín 11/2016 Počet porcí: 4-6
(0)

Co budete potřebovat

4 plátky slaniny, nakrájené na kousky
70 g hladké mouky
sůl a pepř
2 lžičky provensálského koření
8 horních kuřecích stehen s kůží
1–2 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
120 ml bílého vína
240 ml kuřecího vývaru
petrželka na ozdobu
čerstvé bílé pečivo, nejlépe rustikální šnek olivový

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpalte velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečte v ní dozlatova kousky slaniny. Vylovte je z tuku v pánvi a odložte stranou. V pánvi na mírném plamenu vmíchejte do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalte kuřecí stehna. Zvyšte plamen a kuře z obou stran opečte dozlatova. Pak ho vyndejte a nechte stranou. Do pánve vlijte olivový olej, vsypte šalotky a 5–10 minut dozlatova opékejte. Za stálého míchání pomalu vlijte víno, pak kuřecí vývar a nechte 5–10 minut redukovat. Vraťte do pánve kuře a slaninu a přesuňte na 40 minut do trouby, občas kuře polijte šťávou z pánve. Vyjměte z trouby, pokud chcete, odeberte lžící tuk, ozdobte petrželkou a podávejte s čerstvým bílým pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty