Kuře s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky
Ingredience
200 g | kaštanů, naříznutých do kříže |
20 g | sušených hub |
100 ml | bílého vína |
3 | šalotky, najemno pokrájené |
1 | lžíce másla + 150 g na pečení kuřete |
2 | lžíce čerstvého tymiánu |
3 | plátky toustového chleba, na kostičky |
600 g | bílé klobásy, vytlačené ze střívka |
50 ml | šlehačky ke šlehání |
1 | kuře |
sůl | |
batáty, pokrájené na hranolky | |
3 | lžíce olivového oleje + na smažení |
2 | větvičky rozmarýnu – lístky, nasekané |
2 | stroužky česneku, rozmělněné |
Postup přípravy
Kaštany vložte do hrnce a pět minut vařte. Slijte a za tepla oloupejte. Pak znovu vařte 25 minut doměkka. Slité, okapané kaštany nahrubo nasekejte. Troubu rozehřejte na 220 °C.
Houby namočte do vína a dejte stranou. Šalotky opečte na másle dozlatova a zchladlé přesuňte k houbám. Přidejte tymián, kaštany, toustový chléb, klobásku, šlehačku a promíchejte.
Kuře dobře nasolte (i zevnitř) a vyplňte nádivkou. Otvor spojte párátky nebo sešijte. Vložte do pekáče zády vzhůru, podlijte trochou vody a dejte péct. Po 10 minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři až tři a půl hodiny. Během pečení položte na kuře kousky másla a v polovině obraťte.
Batáty omyjte a se slupkou nakrájejte na hranolky. Smíchejte s olivovým olejem, rozmarýnem a nasekaným česnekem. Posolte, vložte do trouby a pečte 30 až 40 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY