
Kuře s hořčičnou omáčkou a pestrobarevnou rýží
Omáčka z dijonské hořčice dodá jemnému kuřecímu masu a kapustičkám ten správný šmrnc.

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí prsní řízky 4 ks
- Sůl
- Mouka hladká 1 plž
- Smetana na vaření 100 ml
- Vývar kuřecí 300 ml
- Hořčice hrubozrnná 1 plž
- Rýže BIO 250 g
- Kapusta růžičková 350 g
- Máslo 3 plž
- Kuřecí prsní řízky 4 ks
- Sůl
- Mouka hladká 1 plž
- Smetana na vaření 100 ml
- Vývar kuřecí 300 ml
- Hořčice hrubozrnná 1 plž
- Rýže BIO 250 g
- Kapusta růžičková 350 g
- Máslo 3 plž
Příprava
- 1Kuřecí maso nakrájejte na kostky a orestujte na dvou lžících másla. Osolte, zalijte vývarem a nechte pod pokličkou dusit doměkka.
- 2V trošce vody rozmíchejte mouku. Přidejte smetanu, hořčici a dobře rozmíchejte. Vlijte k masu, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí.
- 3Rýži uvařte podle návodu na obalu. Růžičkové kapustičky překrojte na polovinu a krátce opečte na zbylém másle. Podlijte malým množstvím vody, posolte a poduste doměkka.
- 1Kuřecí maso nakrájejte na kostky a orestujte na dvou lžících másla. Osolte, zalijte vývarem a nechte pod pokličkou dusit doměkka.
- 2V trošce vody rozmíchejte mouku. Přidejte smetanu, hořčici a dobře rozmíchejte. Vlijte k masu, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí.
- 3Rýži uvařte podle návodu na obalu. Růžičkové kapustičky překrojte na polovinu a krátce opečte na zbylém másle. Podlijte malým množstvím vody, posolte a poduste doměkka.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.