×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře po portugalsku s křupavými brambory

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Kuře po portugalsku s křupavými brambory

Co budete potřebovat

1 kuře o váze 1,4 kg
600 g brambor
4 větvičky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
Na piri piri marinádu:
3 stroužky česneku
½ lžičky sušených chilli papriček
1 lžíce pálivé papriky
60 ml citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
60 ml olivového oleje
sůl
pepř
Na dip:
2 zelené chilli papričky
hrst koriandru
½ lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
150 g majonézy
60 g zakysané smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C a udělejte piri piri marinádu: v robotu dohladka umixujte nasekaný česnek, chilli papričku, pálivou papriku, citronovou šťávu, ocet, olej, sůl a pepř. Asi čtvrtinu marinády dejte stranou, zbytkem potřete kuře. Pak jej kůží dolů položte na lehce vymazaný plech a protáhněte jím dvě jehlice. Dejte stranou. Malé brambory promíchejte s rozmarýnem a olejem, pak je přidejte na pekáč ke kuřeti a pečte 30 minut. Pak kuře obraťte, pečte dalších 30 minut a každých 10 minut potírejte zbylou marinádou.
Servírujte s dipem. Rozmixujte chilli papričky, koriandr, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Majonézu smíchejte se smetanou a pak smíchejte s chilli základem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře po portugalsku s křupavými brambory

Hlavní chod Snadné Středomořská Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

1 kuře o váze 1,4 kg
600 g brambor
4 větvičky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
Na piri piri marinádu:
3 stroužky česneku
½ lžičky sušených chilli papriček
1 lžíce pálivé papriky
60 ml citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
60 ml olivového oleje
sůl
pepř
Na dip:
2 zelené chilli papričky
hrst koriandru
½ lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
150 g majonézy
60 g zakysané smetany

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C a udělejte piri piri marinádu: v robotu dohladka umixujte nasekaný česnek, chilli papričku, pálivou papriku, citronovou šťávu, ocet, olej, sůl a pepř. Asi čtvrtinu marinády dejte stranou, zbytkem potřete kuře. Pak jej kůží dolů položte na lehce vymazaný plech a protáhněte jím dvě jehlice. Dejte stranou. Malé brambory promíchejte s rozmarýnem a olejem, pak je přidejte na pekáč ke kuřeti a pečte 30 minut. Pak kuře obraťte, pečte dalších 30 minut a každých 10 minut potírejte zbylou marinádou.
Servírujte s dipem. Rozmixujte chilli papričky, koriandr, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Majonézu smíchejte se smetanou a pak smíchejte s chilli základem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty