Kuře po portugalsku s křupavými brambory
Ingredience
1 | kuře o váze 1,4 kg |
600 g | brambor |
4 | větvičky rozmarýnu |
2 | lžíce olivového oleje |
Na piri piri marinádu: | |
---|---|
3 | stroužky česneku |
½ | lžičky sušených chilli papriček |
1 | lžíce pálivé papriky |
60 ml | citronové šťávy |
1 | lžíce červeného vinného octa |
60 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
Na dip: | |
2 | zelené chilli papričky |
hrst koriandru | |
½ | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce citronové šťávy |
150 g | majonézy |
60 g | zakysané smetany |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C a udělejte piri piri marinádu: v robotu dohladka umixujte nasekaný česnek, chilli papričku, pálivou papriku, citronovou šťávu, ocet, olej, sůl a pepř. Asi čtvrtinu marinády dejte stranou, zbytkem potřete kuře. Pak jej kůží dolů položte na lehce vymazaný plech a protáhněte jím dvě jehlice. Dejte stranou. Malé brambory promíchejte s rozmarýnem a olejem, pak je přidejte na pekáč ke kuřeti a pečte 30 minut. Pak kuře obraťte, pečte dalších 30 minut a každých 10 minut potírejte zbylou marinádou.
Servírujte s dipem. Rozmixujte chilli papričky, koriandr, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Majonézu smíchejte se smetanou a pak smíchejte s chilli základem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY