
Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Cibule šalotka 2 ks
- Nové koření
- Pepř
- Kuřecí čtvrtky 3 ks
- Paprika mletá sladká
- Vývar kuřecí
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Voda
- Houska 3 ks
- Mouka hladká 2 plž
- Voda perlivá 250 ml
- Mouka hrubá 400 g
- Vejce 1 ks
- Sůl 5 g
- Máslo 45 g
- Cibule šalotka 2 ks
- Nové koření
- Pepř
- Kuřecí čtvrtky 3 ks
- Paprika mletá sladká
- Vývar kuřecí
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Voda
- Houska 3 ks
- Mouka hladká 2 plž
- Voda perlivá 250 ml
- Mouka hrubá 400 g
- Vejce 1 ks
- Sůl 5 g
- Máslo 45 g
Příprava
- 1Šalotky nasekejte najemno a pak je 3–5 minut smažte na másle.
- 2Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuřecí čtvrtky – každou na dvě části. Všechny díly osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou.
- 3Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
- 4Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření a pepře, podlijte asi 300 ml vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
- 5V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak polévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
- 6Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřívejte 15 minut.
- 7Maso a omáčku podávejte společně s houskovým knedlíkem.
- 8Na knedlíky nejprve nakrájejte housky na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte máslo a pak na něm housku lehce opečte a nechte vychladnout.
- 9Do mísy nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou energicky zpracovávejte, dokud nevznikne hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
- 10Pak přidejte opečenou housku a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta. Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte podlouhlé šišky.
- 11Vložte je do vroucí osolené vody a na mírném ohni vařte asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte z vody a okamžitě je propíchejte, pak, ještě horké, nakrájejte na plátky.
- 1Šalotky nasekejte najemno a pak je 3–5 minut smažte na másle.
- 2Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuřecí čtvrtky – každou na dvě části. Všechny díly osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou.
- 3Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
- 4Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření a pepře, podlijte asi 300 ml vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
- 5V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak polévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
- 6Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřívejte 15 minut.
- 7Maso a omáčku podávejte společně s houskovým knedlíkem.
- 8Na knedlíky nejprve nakrájejte housky na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte máslo a pak na něm housku lehce opečte a nechte vychladnout.
- 9Do mísy nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou energicky zpracovávejte, dokud nevznikne hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
- 10Pak přidejte opečenou housku a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta. Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte podlouhlé šišky.
- 11Vložte je do vroucí osolené vody a na mírném ohni vařte asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte z vody a okamžitě je propíchejte, pak, ještě horké, nakrájejte na plátky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.