
Hřiby v pivním těstíčku

Snadné
16-30 minut
5/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 100 g
- Hřiby 250 g
- Mouka hladká
- Vejce 2 ks
- Mouka polohrubá 250 g
- Sůl
- Olej slunečnicový
- Pivo světlé 250 ml
- Šťouchané brambory
- Pažitka čerstvá
- Pepř
- Máslo 100 g
- Hřiby 250 g
- Mouka hladká
- Vejce 2 ks
- Mouka polohrubá 250 g
- Sůl
- Olej slunečnicový
- Pivo světlé 250 ml
- Šťouchané brambory
- Pažitka čerstvá
- Pepř
Příprava
- 1Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.
- 1Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Mírně je osolte a obalte v hladké mouce. Do vychladlého másla zašlehejte žloutky, mouku, pak přilijte pivo, osolte a opepřete. Pak vmíchejte tuhý sníh z bílků. V hluboké pánvi rozpalte tolik tuku, aby v něm mohly hříbky plavat. Pomocí vidliček kousky hub obalujte v těstíčku a opékejte v pánvi, hotové je odkládejte na papírové utěrky, aby odsály tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.