×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Co budete potřebovat

2 šalotky
2 lžíce másla
3 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
sladká paprika
nové koření, pepř
slepičí vývar podle potřeby (cca 300 ml)
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
Na houskové knedlíky
3 včerejší housky
10–20 g másla
400 g hrubé mouky + trocha
na poprášení válu
1 vejce
250 ml sodovky, sycené minerálky nebo
stolní vody (bez příchuti!)
asi 5 g soli (nebo i víc, podle slanosti
housek) + další do vody na vaření

Jak na to?

Šalotky nasekejte najemno a pak je
3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte
dobře omyté a osušené kuřecí
čtvrtky – každou na dvě části. Všechny
díly osolte a opepřete a důkladně ze
všech stran posypte sladkou paprikou.
Pak porce masa postupně opečte na základu
v hrnci. Všechny kousky vraťte
do hrnce, přidejte pár kuliček nového
koření a pepře, podlijte asi 300 ml
vývaru – a dejte do trouby předehřáté
na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl
pečte. V průběhu pečení případně ještě
mírně podlijte vývarem, jinak polévejte
výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
Pekáč vytáhněte z trouby, maso
vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte
ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku,
zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli
dostatek hustší omáčky. Prohřívejte
15 minut. Maso a omáčku podávejte
společně s houskovým knedlíkem.
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky
na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte
máslo a pak na něm housku lehce
opečte a nechte vychladnout. Do mísy
nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce
a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou
energicky zpracovávejte, dokud nevznikne
hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
Pak přidejte opečenou housku
a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.
Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte
podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí
osolené vody a na mírném ohni vařte
asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte
z vody a okamžitě je propíchejte, pak,
ještě horké, nakrájejte na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

2 šalotky
2 lžíce másla
3 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
sladká paprika
nové koření, pepř
slepičí vývar podle potřeby (cca 300 ml)
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
Na houskové knedlíky
3 včerejší housky
10–20 g másla
400 g hrubé mouky + trocha
na poprášení válu
1 vejce
250 ml sodovky, sycené minerálky nebo
stolní vody (bez příchuti!)
asi 5 g soli (nebo i víc, podle slanosti
housek) + další do vody na vaření

Jak na to?

Šalotky nasekejte najemno a pak je
3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte
dobře omyté a osušené kuřecí
čtvrtky – každou na dvě části. Všechny
díly osolte a opepřete a důkladně ze
všech stran posypte sladkou paprikou.
Pak porce masa postupně opečte na základu
v hrnci. Všechny kousky vraťte
do hrnce, přidejte pár kuliček nového
koření a pepře, podlijte asi 300 ml
vývaru – a dejte do trouby předehřáté
na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl
pečte. V průběhu pečení případně ještě
mírně podlijte vývarem, jinak polévejte
výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
Pekáč vytáhněte z trouby, maso
vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte
ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku,
zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli
dostatek hustší omáčky. Prohřívejte
15 minut. Maso a omáčku podávejte
společně s houskovým knedlíkem.
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky
na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte
máslo a pak na něm housku lehce
opečte a nechte vychladnout. Do mísy
nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce
a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou
energicky zpracovávejte, dokud nevznikne
hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
Pak přidejte opečenou housku
a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.
Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte
podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí
osolené vody a na mírném ohni vařte
asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte
z vody a okamžitě je propíchejte, pak,
ještě horké, nakrájejte na plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty