Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Snadné Hlavní chod Magazín 9/2014
Snadné Hlavní chod Magazín 9/2014

Ingredience

2 šalotky
2 lžíce másla
3 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
sladká paprika
nové koření, pepř
slepičí vývar podle potřeby (cca 300 ml)
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
Na houskové knedlíky
3 včerejší housky
10–20 g másla
400 g hrubé mouky + trocha
na poprášení válu
1 vejce
250 ml sodovky, sycené minerálky nebo
stolní vody (bez příchuti!)
asi 5 g soli (nebo i víc, podle slanosti
housek) + další do vody na vaření

Postup přípravy

Šalotky nasekejte najemno a pak je
3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte
dobře omyté a osušené kuřecí
čtvrtky – každou na dvě části. Všechny
díly osolte a opepřete a důkladně ze
všech stran posypte sladkou paprikou.
Pak porce masa postupně opečte na základu
v hrnci. Všechny kousky vraťte
do hrnce, přidejte pár kuliček nového
koření a pepře, podlijte asi 300 ml
vývaru – a dejte do trouby předehřáté
na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl
pečte. V průběhu pečení případně ještě
mírně podlijte vývarem, jinak polévejte
výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
Pekáč vytáhněte z trouby, maso
vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte
ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku,
zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli
dostatek hustší omáčky. Prohřívejte
15 minut. Maso a omáčku podávejte
společně s houskovým knedlíkem.
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky
na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte
máslo a pak na něm housku lehce
opečte a nechte vychladnout. Do mísy
nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce
a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou
energicky zpracovávejte, dokud nevznikne
hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
Pak přidejte opečenou housku
a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.
Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte
podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí
osolené vody a na mírném ohni vařte
asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte
z vody a okamžitě je propíchejte, pak,
ještě horké, nakrájejte na plátky.

Pomohl vám recept?
10hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky