×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Co budete potřebovat

2 šalotky
2 lžíce másla
3 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
sladká paprika
nové koření, pepř
slepičí vývar podle potřeby (cca 300 ml)
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
Na houskové knedlíky
3 včerejší housky
10–20 g másla
400 g hrubé mouky + trocha
na poprášení válu
1 vejce
250 ml sodovky, sycené minerálky nebo
stolní vody (bez příchuti!)
asi 5 g soli (nebo i víc, podle slanosti
housek) + další do vody na vaření

Jak na to?

Šalotky nasekejte najemno a pak je
3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte
dobře omyté a osušené kuřecí
čtvrtky – každou na dvě části. Všechny
díly osolte a opepřete a důkladně ze
všech stran posypte sladkou paprikou.
Pak porce masa postupně opečte na základu
v hrnci. Všechny kousky vraťte
do hrnce, přidejte pár kuliček nového
koření a pepře, podlijte asi 300 ml
vývaru – a dejte do trouby předehřáté
na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl
pečte. V průběhu pečení případně ještě
mírně podlijte vývarem, jinak polévejte
výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
Pekáč vytáhněte z trouby, maso
vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte
ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku,
zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli
dostatek hustší omáčky. Prohřívejte
15 minut. Maso a omáčku podávejte
společně s houskovým knedlíkem.
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky
na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte
máslo a pak na něm housku lehce
opečte a nechte vychladnout. Do mísy
nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce
a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou
energicky zpracovávejte, dokud nevznikne
hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
Pak přidejte opečenou housku
a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.
Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte
podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí
osolené vody a na mírném ohni vařte
asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte
z vody a okamžitě je propíchejte, pak,
ještě horké, nakrájejte na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice s houskovým knedlíkem

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

2 šalotky
2 lžíce másla
3 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
sladká paprika
nové koření, pepř
slepičí vývar podle potřeby (cca 300 ml)
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
Na houskové knedlíky
3 včerejší housky
10–20 g másla
400 g hrubé mouky + trocha
na poprášení válu
1 vejce
250 ml sodovky, sycené minerálky nebo
stolní vody (bez příchuti!)
asi 5 g soli (nebo i víc, podle slanosti
housek) + další do vody na vaření

Jak na to?

Šalotky nasekejte najemno a pak je
3–5 minut smažte na másle. Mezitím naporcujte
dobře omyté a osušené kuřecí
čtvrtky – každou na dvě části. Všechny
díly osolte a opepřete a důkladně ze
všech stran posypte sladkou paprikou.
Pak porce masa postupně opečte na základu
v hrnci. Všechny kousky vraťte
do hrnce, přidejte pár kuliček nového
koření a pepře, podlijte asi 300 ml
vývaru – a dejte do trouby předehřáté
na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl
pečte. V průběhu pečení případně ještě
mírně podlijte vývarem, jinak polévejte
výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
Pekáč vytáhněte z trouby, maso
vyndejte. Hladkou mouku rozmíchejte
ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku,
zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli
dostatek hustší omáčky. Prohřívejte
15 minut. Maso a omáčku podávejte
společně s houskovým knedlíkem.
Na knedlíky nejprve nakrájejte housky
na spíš menší kostičky. Na pánvi zahřejte
máslo a pak na něm housku lehce
opečte a nechte vychladnout. Do mísy
nasypte mouku, přilijte prošlehané vejce
a sodovku s rozpuštěnou solí. Vařečkou
energicky zpracovávejte, dokud nevznikne
hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává.
Pak přidejte opečenou housku
a stejnoměrně ji vmíchejte do těsta.
Rozdělte ho na dva díly a vytvarujte
podlouhlé šišky. Vložte je do vroucí
osolené vody a na mírném ohni vařte
asi 20 minut. Uvařené knedlíky vylovte
z vody a okamžitě je propíchejte, pak,
ještě horké, nakrájejte na plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty