Kuře na paprice
Ingredience
1 | kuře o hmotnosti 1,5 kg |
sůl | |
60 g | másla |
1 | cibule |
1 | lžíce mleté sladké papriky |
1 | lžíce rajského protlaku |
1 | litr drůbežího vývaru |
200 ml | smetany ke šlehání |
2 | lžíce hladké mouky |
knedlíky, těstoviny, noky nebo rýže k podávání |
Postup přípravy
Kuře naporcujte a osolte. Ve větším těžkém hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli a porce kuřete ze všech stran dozlatova. Ke konci opékání přisypte papriku a rychle ji opečte, aby se nepřipálila, přidejte protlak. Zalijte vývarem a hodinu duste pod pokličkou doměkka. Nakonec přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a nechte chvíli povařit. Hotové kuře vyjměte a oberte z kostí, omáčku přeceďte, do omáčky vraťte maso a podávejte s knedlíky, těstovinami, noky nebo rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY