×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře na paprice

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuře na paprice

Co budete potřebovat

1 kuře o hmotnosti 1,5 kg
sůl
60 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
1 litr drůbežího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
knedlíky, těstoviny, noky nebo rýže k podávání

Jak na to?

Kuře naporcujte a osolte. Ve větším těžkém hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli a porce kuřete ze všech stran dozlatova. Ke konci opékání přisypte papriku a rychle ji opečte, aby se nepřipálila, přidejte protlak. Zalijte vývarem a hodinu duste pod pokličkou doměkka. Nakonec přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a nechte chvíli povařit. Hotové kuře vyjměte a oberte z kostí, omáčku přeceďte, do omáčky vraťte maso a podávejte s knedlíky, těstovinami, noky nebo rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 kuře o hmotnosti 1,5 kg
sůl
60 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
1 litr drůbežího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
knedlíky, těstoviny, noky nebo rýže k podávání

Jak na to?

Kuře naporcujte a osolte. Ve větším těžkém hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli a porce kuřete ze všech stran dozlatova. Ke konci opékání přisypte papriku a rychle ji opečte, aby se nepřipálila, přidejte protlak. Zalijte vývarem a hodinu duste pod pokličkou doměkka. Nakonec přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a nechte chvíli povařit. Hotové kuře vyjměte a oberte z kostí, omáčku přeceďte, do omáčky vraťte maso a podávejte s knedlíky, těstovinami, noky nebo rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty