×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře na paprice
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné ,

Kuře na paprice

Co budu potřebovat

1 kuře o hmotnosti 1,5 kg
sůl
60 g másla
1 cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
1 litr drůbežího vývaru
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
knedlíky, těstoviny, noky nebo rýže k podávání

Jak na to?

Kuře naporcujte a osolte. Ve větším těžkém hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli a porce kuřete ze všech stran dozlatova. Ke konci opékání přisypte papriku a rychle ji opečte, aby se nepřipálila, přidejte protlak. Zalijte vývarem a hodinu duste pod pokličkou doměkka. Nakonec přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali mouku, a nechte chvíli povařit. Hotové kuře vyjměte a oberte z kostí, omáčku přeceďte, do omáčky vraťte maso a podávejte s knedlíky, těstovinami, noky nebo rýží.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut