×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuličky z quinoy s citronem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuličky z quinoy s citronem

Co budete potřebovat

300 g vařené quinoy, vychlazené
50 g hladké mouky
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
velká hrst nasekané petrželky
1–2 vejce, zlehka prošlehané
1 lžíce strouhané citronové kůry
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
baby špenát
majonéza
skrojky
citronu k podávání

Jak na to?

Quinou, mouku, cibulku, petrželku, vejce, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do velké mísy. Promíchejte a tvarujte kuličky.

Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a kuličky opékejte 3–4 minuty z každé strany tak, aby byly zlaté a propečené. Smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a pokapejte tím špenát. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuličky z quinoy s citronem

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

300 g vařené quinoy, vychlazené
50 g hladké mouky
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
velká hrst nasekané petrželky
1–2 vejce, zlehka prošlehané
1 lžíce strouhané citronové kůry
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
baby špenát
majonéza
skrojky
citronu k podávání

Jak na to?

Quinou, mouku, cibulku, petrželku, vejce, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do velké mísy. Promíchejte a tvarujte kuličky.

Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a kuličky opékejte 3–4 minuty z každé strany tak, aby byly zlaté a propečené. Smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a pokapejte tím špenát. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty