×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuličky z quinoy s citronem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kuličky z quinoy s citronem

Co budete potřebovat

300 g vařené quinoy, vychlazené
50 g hladké mouky
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
velká hrst nasekané petrželky
1–2 vejce, zlehka prošlehané
1 lžíce strouhané citronové kůry
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
baby špenát
majonéza
skrojky
citronu k podávání

Jak na to?

Quinou, mouku, cibulku, petrželku, vejce, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do velké mísy. Promíchejte a tvarujte kuličky.

Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a kuličky opékejte 3–4 minuty z každé strany tak, aby byly zlaté a propečené. Smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a pokapejte tím špenát. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuličky z quinoy s citronem

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

300 g vařené quinoy, vychlazené
50 g hladké mouky
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
velká hrst nasekané petrželky
1–2 vejce, zlehka prošlehané
1 lžíce strouhané citronové kůry
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
baby špenát
majonéza
skrojky
citronu k podávání

Jak na to?

Quinou, mouku, cibulku, petrželku, vejce, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do velké mísy. Promíchejte a tvarujte kuličky.

Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a kuličky opékejte 3–4 minuty z každé strany tak, aby byly zlaté a propečené. Smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a pokapejte tím špenát. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty