×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuličky z quinoy s citronem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuličky z quinoy s citronem

Co budete potřebovat

300 g vařené quinoy, vychlazené
50 g hladké mouky
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
velká hrst nasekané petrželky
1–2 vejce, zlehka prošlehané
1 lžíce strouhané citronové kůry
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
baby špenát
majonéza
skrojky
citronu k podávání

Jak na to?

Quinou, mouku, cibulku, petrželku, vejce, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do velké mísy. Promíchejte a tvarujte kuličky.

Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a kuličky opékejte 3–4 minuty z každé strany tak, aby byly zlaté a propečené. Smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a pokapejte tím špenát. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuličky z quinoy s citronem

Hlavní chod Velmi snadné Petržel kadeřavá Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

300 g vařené quinoy, vychlazené
50 g hladké mouky
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
velká hrst nasekané petrželky
1–2 vejce, zlehka prošlehané
1 lžíce strouhané citronové kůry
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
baby špenát
majonéza
skrojky
citronu k podávání

Jak na to?

Quinou, mouku, cibulku, petrželku, vejce, citronovou kůru, sůl a pepř dejte do velké mísy. Promíchejte a tvarujte kuličky.

Rozehřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a kuličky opékejte 3–4 minuty z každé strany tak, aby byly zlaté a propečené. Smíchejte olivový olej s citronovou šťávou a pokapejte tím špenát. Podávejte s majonézou a skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty