×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kulajda
45 minut , Polévka , Snadné , Česká ,

Kulajda

Co budu potřebovat

400 g brambor
sůl
½ lžičky kmínu
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 hrsti sušených hub
1 lžíce hladké mouky
2 kelímky zakysané smetany
ocet
kopr
4 vejce

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v hrnci zalijte 2–3 litry vody. Přidejte sůl, kmín, bobkové listy, nové koření a vařte 20 minut, aby brambory změkly. V polovině varu přidejte do hrnce rovněž houby. Hladkou mouku promíchejte s trochou vody a vzniklou kašičkou pak polévku zahustěte. Přidejte rovněž smetanu a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Polévku dochuťte solí, octem (měla by být lehce nakyslá) a koprem. Podávejte s rozpůlenými vařenými vejci.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z pečené dýně

    Polévka nad 60 minut
  • Celerová polévka s tymiánem

    Polévka 45 minut
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Vegetariánské 60 minut