×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kulajda

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Kulajda

Co budete potřebovat

400 g brambor
sůl
½ lžičky kmínu
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 hrsti sušených hub
1 lžíce hladké mouky
2 kelímky zakysané smetany
ocet
kopr
4 vejce

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v hrnci zalijte 2–3 litry vody. Přidejte sůl, kmín, bobkové listy, nové koření a vařte 20 minut, aby brambory změkly. V polovině varu přidejte do hrnce rovněž houby. Hladkou mouku promíchejte s trochou vody a vzniklou kašičkou pak polévku zahustěte. Přidejte rovněž smetanu a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Polévku dochuťte solí, octem (měla by být lehce nakyslá) a koprem. Podávejte s rozpůlenými vařenými vejci.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kulajda

Polévka Snadné Česká Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

400 g brambor
sůl
½ lžičky kmínu
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 hrsti sušených hub
1 lžíce hladké mouky
2 kelímky zakysané smetany
ocet
kopr
4 vejce

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v hrnci zalijte 2–3 litry vody. Přidejte sůl, kmín, bobkové listy, nové koření a vařte 20 minut, aby brambory změkly. V polovině varu přidejte do hrnce rovněž houby. Hladkou mouku promíchejte s trochou vody a vzniklou kašičkou pak polévku zahustěte. Přidejte rovněž smetanu a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Polévku dochuťte solí, octem (měla by být lehce nakyslá) a koprem. Podávejte s rozpůlenými vařenými vejci.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty