Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kukuřičný chléb se sušenými rajčaty

Kukuřičný chléb se sušenými rajčaty

Domácí voňavý chléb je vizitkou každé dobré domácnosti. Náplň můžete kombinovat podle svého gusta. Pokud jste se ještě k pečení domácího chleba nedostali, pusťte se bez obav do tohoto jednoduchého receptu.

Ingredience

130 g Bio kukuřičné mouky Nature's Promise
130 g hladké pšeničné mouky
1 prášek do pečiva
sůl, pepř
250 ml mléka
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
1 hrst čerstvé bazalky
12 sušených rajčat
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180°C.
Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, čerstvě mletý pepř a promíchejte.
V další míse ušlehejte mléko s vejcem a olejem.
Listy bazalky nasekejte nahrubo a pár si jich nechte na finální dozdobení chleba. Sušená rajčata překrájejte na menší kousky, česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Všechny nakrájené ingredience společně s nastrouhaným parmazánem přidejte do mísy k suché směsi.
Do mísy se suchou směsí vlijte rozšlehané mléko s vejcem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozprostřete a na vrch naskládejte lístky bazalky.
Pečte v rozpálené troubě 35–40 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Další videorecepty