Kukuřičný chléb se sušenými rajčaty
Ingredience
130 g | Bio kukuřičné mouky Nature's Promise |
130 g | hladké pšeničné mouky |
1 | prášek do pečiva |
sůl, pepř | |
250 ml | mléka |
1 | vejce |
3 | lžíce slunečnicového oleje |
1 | hrst čerstvé bazalky |
12 | sušených rajčat |
2 | stroužky česneku |
50 g | strouhaného parmezánu |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180°C.
Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, čerstvě mletý pepř a promíchejte.
V další míse ušlehejte mléko s vejcem a olejem.
Listy bazalky nasekejte nahrubo a pár si jich nechte na finální dozdobení chleba. Sušená rajčata překrájejte na menší kousky, česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Všechny nakrájené ingredience společně s nastrouhaným parmazánem přidejte do mísy k suché směsi.
Do mísy se suchou směsí vlijte rozšlehané mléko s vejcem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozprostřete a na vrch naskládejte lístky bazalky.
Pečte v rozpálené troubě 35–40 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY