×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kukuřičný chléb se sušenými rajčaty

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Kukuřičný chléb se sušenými rajčaty

Co budete potřebovat

130 g Bio kukuřičné mouky Nature's Promise
130 g hladké pšeničné mouky
1 prášek do pečiva
sůl, pepř
250 ml mléka
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
1 hrst čerstvé bazalky
12 sušených rajčat
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmezánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C.
Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, čerstvě mletý pepř a promíchejte.
V další míse ušlehejte mléko s vejcem a olejem.
Listy bazalky nasekejte nahrubo a pár si jich nechte na finální dozdobení chleba. Sušená rajčata překrájejte na menší kousky, česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Všechny nakrájené ingredience společně s nastrouhaným parmazánem přidejte do mísy k suché směsi.
Do mísy se suchou směsí vlijte rozšlehané mléko s vejcem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozprostřete a na vrch naskládejte lístky bazalky.
Pečte v rozpálené troubě 35–40 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kukuřičný chléb se sušenými rajčaty

Svačina Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Videorecept Magazín 5/2018
Průměrné hodnocení 4 (6)
Domácí voňavý chléb je vizitkou každé dobré domácnosti. Náplň můžete kombinovat podle svého gusta. Pokud jste se ještě k pečení domácího chleba nedostali, pusťte se bez obav do tohoto jednoduchého receptu.

Co budete potřebovat

130 g Bio kukuřičné mouky Nature's Promise
130 g hladké pšeničné mouky
1 prášek do pečiva
sůl, pepř
250 ml mléka
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
1 hrst čerstvé bazalky
12 sušených rajčat
2 stroužky česneku
50 g strouhaného parmezánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C.
Ve větší míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, čerstvě mletý pepř a promíchejte.
V další míse ušlehejte mléko s vejcem a olejem.
Listy bazalky nasekejte nahrubo a pár si jich nechte na finální dozdobení chleba. Sušená rajčata překrájejte na menší kousky, česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Všechny nakrájené ingredience společně s nastrouhaným parmazánem přidejte do mísy k suché směsi.
Do mísy se suchou směsí vlijte rozšlehané mléko s vejcem a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozprostřete a na vrch naskládejte lístky bazalky.
Pečte v rozpálené troubě 35–40 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty