
Kuřátka z bílkového krému

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 60 g
- Vejce 2 ks
- Cukr krupicový 280 g
- Kypřící prášek 1/2 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Citronová šťáva 30 ml
- Citronová kůra 1 plž
- Vaječný bílek 2 ks
- Mouka hladká 130 g
- Potravinářské barvivo
- Marcipán
- Voda 160 ml
- Mléko 70 ml
- Máslo 60 g
- Vejce 2 ks
- Cukr krupicový 280 g
- Kypřící prášek 1/2 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Citronová šťáva 30 ml
- Citronová kůra 1 plž
- Vaječný bílek 2 ks
- Mouka hladká 130 g
- Potravinářské barvivo
- Marcipán
- Voda 160 ml
- Mléko 70 ml
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte 60 g másla se 150 g cukru na nadýchanou pěnu. Přidejte 2 vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, 70 ml mléka a na závěr přisypte 130 g mouky. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- 2Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
- 3Připravte krém. Ze 2 bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar ze 130 g cukru krupice a 160 ml vody. Přidejte potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.
- 1Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky. V míse prošlehejte 60 g másla se 150 g cukru na nadýchanou pěnu. Přidejte 2 vejce, kypřicí prášek, jedlou sodu a znovu prošlehejte. Zapracujte citronovou šťávu, kůru, 70 ml mléka a na závěr přisypte 130 g mouky. Směs rozdělte do košíčků a pečte 18–20 minut, až zapíchnutá dřevěná špejle vyjde ven bez vlhkých drobečků. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- 2Mezitím si připravte očička, nožičky, zobáčky a cukrový rozvar na krém. Rozpusťte čokoládu a nakapejte na pečicí papír 24 teček – poslouží jako očička. Z marcipánu vytvarujte zobáčky a nožičky. Vodu a cukr dejte do rendlíku a připravte hustý cukrový rozvar. Zahřívejte na mírném plameni 20–30 minut, až uvaříte rozvar na nit – poznáte tak, že si kápnete na prst trochu rozvaru, spojíte prsty, a pokud se mezi nimi táhne nitka, je hotovo.
- 3Připravte krém. Ze 2 bílků s trochou citronové šťávy vyšlehejte sníh. Pomalu do něj zašlehávejte teplý cukrový rozvar ze 130 g cukru krupice a 160 ml vody. Přidejte potravinářské barvivo a šlehejte do úplného vychladnutí. Sníh naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte z něj na muffiny kuřátka: nejdřív vytvarujte všechna tělíčka a potom hlavičky. Přidejte oranžové zobáčky a nožičky vytvarované z marcipánu Nakonec přitiskněte čokoládová očička.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.