×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kukuřičná polévka s pečeným květákem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Kukuřičná polévka s pečeným květákem

Co budete potřebovat

1/2 většího květáku
210 ml olivového oleje
1 svazek hladkolisté petržele
10 g másla
1 cibule
1 strouek česneku
340 g sterilované kukuřice Nature's Promise
sůl
pepř
800 ml vody
1 kostka zeleninového bujonu
1 citron
1 hrst pažitky

Jak na to?

1. Květák rozdrobte na malé kousky a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte 10 minut v troubě na 220 °C.
2. V kuchyňském robotu rozmixujte 200 ml olivového oleje s hladkolistou petrželí a dejte stranou.
3. Na oleji a kousku másla orestujte dosklovata cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte prolisovaný česnek, minutu opékejte, přisypte květák a 320 g scezené kukuřice. Osolte, opepřete, promíchejte a zalijte vodou. Vložte bujon a vařte 10 minut.
4. Polévku rozmixujte a dochuťte šťávou z citronu. Ozdobte lžící petrželkového oleje, citronovou kůrou, zbylou kukuřicí a pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kukuřičná polévka s pečeným květákem

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Bezlepkové Magazín 10/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1/2 většího květáku
210 ml olivového oleje
1 svazek hladkolisté petržele
10 g másla
1 cibule
1 strouek česneku
340 g sterilované kukuřice Nature's Promise
sůl
pepř
800 ml vody
1 kostka zeleninového bujonu
1 citron
1 hrst pažitky

Jak na to?

1. Květák rozdrobte na malé kousky a na plechu vyloženém pečicím papírem pečte 10 minut v troubě na 220 °C.
2. V kuchyňském robotu rozmixujte 200 ml olivového oleje s hladkolistou petrželí a dejte stranou.
3. Na oleji a kousku másla orestujte dosklovata cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte prolisovaný česnek, minutu opékejte, přisypte květák a 320 g scezené kukuřice. Osolte, opepřete, promíchejte a zalijte vodou. Vložte bujon a vařte 10 minut.
4. Polévku rozmixujte a dochuťte šťávou z citronu. Ozdobte lžící petrželkového oleje, citronovou kůrou, zbylou kukuřicí a pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat